Ekonomist Dergisi’nden Adese'ye ödül

Ekonomist Dergisi’nden Adese'ye ödül

Ekonomist Dergisi tarafından 6 farklı kategori ile ekonomiye katkı yapan Anadolu merkezli şirketlere ödüllerin verildiği Anadolu 500 Ödülleri’nde Adese kârını en çok arttıran ikinci şirket oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de katılımıyla 17 Şubat Cuma akşamı gerçekleştirilen Anadolu 500 Ödül Töreni'nde Adese’nin ödülünü TEB Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ümit Leblebici Adese Genel Müdürü Murad Yavuz Gök’e takdim etti.

Perakende sektöründe öncü olma hedefi ve yenilikçi yaklaşımıyla verimli büyümeye odaklanan Adese, Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi listesinde 6 basamak birden yükselerek bu yıl 64’üncü sırada yer aldı. Bir önceki yıla göre kârını arttıran Adese, aynı araştırmanın Anadolu’nun en çok kâr arttıran şirketler sıralamasında 2’inci sırada yer alma başarısı göstererek ödüle layık görüldü.

ADESE’Yİ DAHA ÇOK MÜŞTERİ İLE BULUŞTURACAĞIZ

Göreve geldiğinden bu yana birinci önceliklerinin verimlilik olduğunun altını çizen Adese Genel Müdürü Murad Yavuz Gök, Adese’nin köklü geçmişi ve sağlam kurumsal duruşu ile perakendenin en güçlü markalarından birisi olduğunu söyledi. Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında kârını en çok arttıran ikinci şirket olmalarını değerlendiren Gök: “Adese olarak, Fortune 500 ve Capital 500 araştırmalarının ardından Ekonomist’in Anadolu 500 araştırmasında da listeye girerek ödül almak ve verimlilik odaklı çalışmalarımızın neticesini görmek memnuniyet verici. Aldığımız bu ödüller bu yoldaki kararlılığımızı daha da arttırıyor ve motivasyonumuzu yukarı çekiyor. Özellikle Konya’daki alışveriş merkezimiz Kulesite’deki kiralanabilir alan artırımı ve beraberindeki verimlilik odaklı çalışmalarımız neticesinde Adese’nin kârı bir önceki yıla göre artış gösterdi. Bundan sonra da sürdürülebilir stratejiler geliştirerek yolumuza devam edip güçlü kurumsal yapımızı daha da geliştireceğiz” dedi.

İLLERE GÖRE DAĞILIMDA 2. SIRADA

Adese, sektörlere göre dağılım araştırması olan Ticaret-Hizmet sektörü listesinde ise 5’inci sırada, illere göre dağılım listesi olarak Konya’da 2’inci sırada kendine yer buldu. Adese, Ekonomist tarafından yapılan Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasının dışında, Fortune 500 Türkiye 2016 araştırmasında 247, Capital 500 Türkiye 2016 araştırmasında ise 326’ıncı sırada yer almıştı.

Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması’nda: "Karını En Çok Arttıran 5 Şirket", "En Büyük 5 Şirket", "İhracatını En Çok Arttıran 5 Şirket", "İstihdamını En Çok Arttıran 5 Şirket", "Cirosunu En Çok Arttıran 5 Şirket", ve "Anadolu 500'e En Fazla Şirket Gönderen Gruplar" olmak üzere 6 kategoride toplam 29 şirket ödülle buluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.