Ekonominin gündemi olacak

Ekonominin gündemi olacak

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yüksek himayelerinde 27 – 30 Kasım 2019’da Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi, Ahilik kültürünü ekonominin gündemine taşıyacak

Konya’da düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerinde bir basın toplantısı ile tanıtıldı. AGE Global Fuarcılık tarafından düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği desteğiyle düzenlenecek Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi, Ahilik kültürünü ekonominin gündemine taşıyacak.

AHİLİK NAMUSLU KAZANCIN SİMGESİDİR

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, basın toplantısında yaptığı konuşmada, 13’üncü yüzyılda Türk-İslam tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olan Ahi Evran Veli tarafından temelleri atılan ve sosyal, iktisadî, siyasî hayatımızda önemli bir yer tutan Ahilik Teşkilatı’nın, Anadolu’nun vatan kılınmasında ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda büyük rol oynadığını söyledi. Vali Toprak, “Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahilik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesidir. On bin yıllık tarihî derinliğe sahip, Anadolu Selçuklu Devleti’ne iki yüz yılı aşkın bir süre başkentlik yapan Konya’mızın Ahilik konusunda hassas olduğunu biliyoruz. Bunun nesilden nesile aktarılmasını, bu kültürün gelişmesini ve şehrimizde yaşayan herkesin Ahilikle bütünleşmesini istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, 27-30 Kasım tarihleri arasında Konya’da gerçekleşecek Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi’nin Ahilik kültürünü Türkiye’de ve uluslararası arenada daha fazla duyuracağına ve benimseteceğine inanıyorum” dedi.

“KONYA EKONOMİSİNE GÜÇ KATACAK”

Konya’nın Ahilik ve iş ahlakı konusunda örnek bir il olduğunu hatırlatan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise, Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi’nde akademik çalışmaların yanı sıra esnaf ve sanatkarların kendi hünerlerini sergileyeceği, çocukların farklı etkinliklerle Ahiliği tanıyacağı, iş dünyasından önemli isimlerin deneyimlerini aktaracağı panel ve oturumlar olacağını söyledi. Leyla Şahin Usta, “Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi’nin Konya’nın üretimine daha fazla destek olmasını, ekonomisine daha fazla güç katmasını, gençlerimizin ve çocuklarımızın önünde yeni umut kapıları açmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

KONYA'DAN ANADOLU'YA YAYILDI

Esnaf kültürünün Konya’dan Anadolu’ya yayıldığına dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın sanayicisiyle, esnafıyla, yarattığı iş hacmiyle Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade etti. Uğur İbrahim Altay, Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmak için ulaşım kolaylığı, tesisleri ve kadim kültürüyle Konya’nın çok uygun bir şehir olduğunu söyledi.

“ENİNE BOYUNA KONUŞACAĞIZ”

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Konya’da gelişen ve Anadolu’ya yayılan Ahiliği, büyük bir fuar ve zirve ile ülke gündemine taşımaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Karabacak, “Fuarımız 27 Kasım’da Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla açılacak. İş dünyasının en büyük şirketlerinin yer alacağı fuarımız çerçevesinde düzenleyeceğimiz panellerde, Türkiye’nin önemli iş insanları ve akademisyenleri Ahilik kültürünün iş dünyasına yansımalarını, Ahilik kültürünün getirdiği başarı hikayelerini ve Ahiliğin geleceğin ticaretine nasıl yön vereceğini tartışacaklar. 30 Kasımda gerçekleştireceğimiz Zirve’nin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla açılmasını bekliyoruz. Zirve’de birbirinden değerli konu ve konuşmacılar ile gün boyunca iş dünyasına yön verecek önemli konuları tartışacağız. Amacımız, fuar ve zirvemizi geleneksel hale getirip, hem Türkiye’de hem de uluslararası camiada geçmişten gelen kültürümüzün gelecekteki gücümüz olacağını göstermektir” diye konuştu.

ahlk_ist_2.jpgahlk_ist_3.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.