Ekmeleddin İhsanoğlu: Tek Partinin Adayı Milletin Adayı Olamaz

Ekmeleddin İhsanoğlu: Tek Partinin Adayı Milletin Adayı Olamaz

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları için bulunduğu Sivas’ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşarak destek istedi. AK Partili seçmenlere de seslenen İhsanoğlu, kendisine oy vermelerini talep etti....

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları için bulunduğu Sivas’ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşarak destek istedi. AK Partili seçmenlere de seslenen İhsanoğlu, kendisine oy vermelerini talep etti. Kendisine destek olan partilere teşekkür eden İhsanoğlu, "Yani Türkiye bugün bir ferdin etrafında değil bir bayrağın etrafında toplanmıştır. Milletin adayı herkesin adayıdır. Tek partinin adayı milletin adayı olamaz. Yeni Türkiye budur. Birliğini beraberliğini arayan Türkiye budur." şeklinde konuştu.

Fidan Yazıcıoğlu, Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda alkışlarla sahneye çıkan İhsanoğlu, Sivas’ta gördüğü ilgi ve alakayı unutamayacağını belirterek, Sivas’ta birlik ve beraberliğin en güzel şekilde tezahür ettiğini dile getirdi. Ülkeye huzur ve refahı getirmeyi amaçladıklarını ifade eden İhsanoğlu, "Bizim davamız kavga davası değil, bizim davamız mevki davası değil, bizim davamız ekmek davası bu ekmeği büyütmek istiyoruz." dedi.

"Biz sevgi tohumları, saygı tohumları ekmek istiyoruz. Biz birlik, birlik tohumları ekmek istiyoruz. Biz bunları ekmek istiyoruz ki ekmeğimiz büyüsün, mutluluğumuz artsın, refahımız artsın." diyen İhsanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu büyüttüğümüz ekmeği hakça bölüştürelim. Çocuklarımızın karnı doysun ve refahımız artsın. Biz bu ekmeğimizi hep beraber paylaşalım, bize dışarıdan gelen misafirlerimizle de paylaşalım. Çünkü paylaştıkça bereket artar. Biz ekmeğimizi paylaşmaya hazırız ama toprağımızı vatanımızı asla."

AK PARTİLİ SEÇMENDEN DESTEK İSTEDİ

AK Partili seçmenlere de seslenerek oy isteyen İhsanoğlu, şöyle devam etti: "Bu adam sizin gibi muhafazakar, bu adam sizin gibi milliyetçi, bu adam sizin gibi dindar, demokrat. Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasasındaki niteliklerine sadık, milli birlik ve bütünlüğe sadık bir adam, hem size yakın hem bize yakın ama sizden yana bizim aleyhimizde, bizden yana sizin aleyhinizde olmayacak bir adam. Gelin bunu seçiniz. Yine siz kendi partinizi koruyunuz. Çünkü sizin partiniz dağılırsa bu da güzel bir şey değil. Bu şekilde yaklaşıyorum AK Partili kardeşlerimize."

Sivas’taki izlenimlerini paylaşan İhsanoğlu, "Buraya gelmeden önce iki manzara gördük. Birinci tecrübe. Bir köye gittik. Mazotun pahalılığını dinledim. Mahsulün bu sene az olduğunu dinledim. Nüfusunun yüzde 70’i çiftçilikte, tarımla geçinen Sivas’ta herhalde bu bir hak değildir." dedi. Hükümetin buna acilen çare bulması gerektiğini kaydeden İhsanoğlu, "Aksi taktirde orta sınıf ortadan kaybolacak. O nedenle bu konuya büyük önem veriyoruz." şeklinde konuştu.

İhsanoğlu, ikinci izlenimini ise şöyle açıkladı: "İkinci manzara ise Madımak Oteli’ne gittik. Madımak Oteli’ne karanfil koyduk. Orada hayatını kaybeden canlarımızın ruhuna Fatiha okuduk. Orada yalnız değildim. Benim yanımda olan, bana destek veren bütün partilerin temsilcisi vardı. CHP vardı, MHP vardı, BBP vardı, DSP vardı, DP vardı. BTP vardı, DYP vardı. Tüm partiler vardı. Yani Türkiye bugün bir ferdin etrafında değil. Bir bayrağın etrafında toplanmıştır. Milletin adayı herkesin adayıdır. Tek partinin adayı milletin adayı olamaz. Yeni Türkiye budur. Birliğini beraberliğini arayan Türkiye budur. ‘Sen şusun sen busun’ istemiyoruz biz. Hepimiz bir ve beraberiz." ifadesini kullandı.

'TÜRKİYE’Yİ SURİYE YAPMAYACAĞIZ'

‘Türkiye’yi hiçbir zaman Suriye ve Irak yapmayacaklarını kaydeden İhsanoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: "Allah’ın izni, milletimizin tercihi ile yola çıktım. Meclis'te 4 parti var. 2 parti kendi adayını çıkardı. Diğer 2 parti ise ‘biz kendimiz için aday istemiyoruz. Biz millet için aday istiyoruz. Öyle bir aday bulalım ki milletin hepsini kaplasın’ dedi. Bu partilere teşekkür etmek lazım. Ben bu ülkenin bir ferdi olarak bu partilere teşekkür ediyorum. Beni seçtikleri için değil, Türkiye’de bu makama layık çok insan var. Bu iki parti anlaştı. Fedakarlık yaptı. Bu fedakarlık takdire şayandır. Bu partiler kendisini düşünmedi. Milleti düşündü. Türkiye’nin hazırlanan tuzaklara düşmemesi için bu fedakarlığı yaptı bu iki parti." Ekmelledin İhsanoğlu konuşmasının sonunda büyük alkış aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.