Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

EKMEL Mİ TAYYİP Mİ?

EKMEL Mİ TAYYİP Mİ?

Halkın gafası baya bi garışık. Bakın ahali neler gonuşuyor:
-Yılların gurt politikacısı Tayyib’in yanında Ekmel’in esamesi mi okunur yaav?
-Tayyib’in “van minıt”tan başga ejnebi kelam bildiği yok, bak bu Ekmel gaç dili birden ana dili gibi gonuşuyormuş haa.
-Gaç canım Ekmel de pek memor gibi, bürokrat gibi canım, ne iş görecek başımızda? Adam Sisi’ynen, Esed’inen bile arayı iyi dutuyor. Bu zalimlernen beraber olandan hayır mı gelir?
-Yaa doru sööleyon, bak bizim Tayyip o adamlarnan kötü olunca naadar hayrını gördük. Gapılar açık, vızır vızır ihracat yapıyoruz, Mısır’dan, Suriye’den gelen paraları goyacak yir bulamaayoruz maşşallah.
 -Hele Tayyibinen bizim hemşerinin politikaları sayesinde hem Suriye’deki, hem de Mısır’dakı müslümannar naadar irahata gavuşdular dee mi? Bak o ihvan filan en iyi günnerini Tayyib’e borçlu, hepbisi darağacının kölgesinde yatıp kakıyor…
-Adam nası İslam Gonfiransı İreyisi bilmem. Garısının başı filan da açığımış, çoluğu çocuğu hakgında da değişik rivayetler dolaşıyor.
-Tabi canım, bak bizimkilerin hanımları nası da pür tesettür, dee mi amma?  Bırak saçını başını, gara gözlükleri dakdı mı ya, gözünü-gaşını bile göremeyoruz. Depeden dırnağa tam tesettür haa!
-Bizim hemşeri “gonşularnan sıfır sorun” didi, maşşallah sorunnar sıfırın altına bile indi, dondu galdı ortalık. Bak bu adam sıfır sorunun edebiyatını deyil, icraatını yapmış, yidi düvelnen barışık.
-He yaa, Anıtgabire de gidiyor, Hacıbayram’a da, maşşallah Ömer Hayyam gibi…
-Tayyip de mitinglere Samsun’dan başlayor, gendini Musdafa Kemal zannidiyor heralde. Ne de olsa onun goltuğuna talip! Bu başlangıç ona puan mı getiri, puan mı götürü o da belli deyil.
- Aleviler naadar Anıtgabir’e de gitse, Hacıbekdaş’a da gitse bu Ekmel’i pek beğenmemiş, hatda Gılışdaroğlu’na da gızmışlar, “Bula bula bunu mu buldun?” dimişler.
-Aleviler Tayyibi de pek dakdığı yok zaten.
-MHP de CHP de bu işi türkü çığıra çığıra yörüdecekler. Pek de asıldıkları yok. Ekmel’in işi zor.
-AKP devlet imkannarıynan açcık asılacak amma onnarın içinde de Tayyib başvekil galsın, parti bölünmesin, ya deyilse “Bizi kim güdecek?” diyenner var.
-Kürtlerin adayı da yabana atılır deyil haa, MHP dışında her yirden üş-beş oy alır…
-Onu bunu bilmem de bu seçim heralde “ipdal’i, geçersiz’i en fazla olan seçim” olacak gibi.
-Neyse ıçcık daa duralım ak goyun-gara goyun ortaya çıkar. Hele şu İramazan geşdimi ya, geriye ne galdı? Bi bakmıssın herkezin kakili önüne inmiş.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR