Ekmek İsrafını Önlemek İçin Bayat Ekmekle Yiyecek Yarışması Düzenlendi

Ekmek İsrafını Önlemek İçin Bayat Ekmekle Yiyecek Yarışması Düzenlendi

Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir anaokulu tarafından ekmek israfını önlemeye yönelik bayat ekmekle yemek ve tatlı yapma yarışması düzenlendi.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir anaokulu tarafından ekmek israfını önlemeye yönelik bayat ekmekle yemek ve tatlı yapma yarışması düzenlendi. Velilerin bir birinden güzel yiyecekler ortaya koyduğu yarışmada, hem bayat ekmekler değerlendirilmiş oldu hem de öğrenciler keyifli bir gün geçirdi.

    75. Yıl Anaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliği katılan Kaymakam Gürbüz Karakuş, ekmek israfının önüne geçmek için yapılanların takdire şayan olduğunu söyledi. Kaymakam Karakuş, “Onun için anaokullarında çocuklarımıza vereceğimiz eğitim çok önemli. Çocuklarımız israfın ne olduğunu, müsrifliğin ne olduğunu bu yaşlarda öğrenmeli. Böyle bir bilinç oluşturarak israftan önlemenin çocukların yaşam felsefesi haline dönüşmesine de katkı sağlamak lazım.” şeklinde konuştu.

    Anaokulu Müdürü Sabiha Egin de amaçlarının hem çocuklara ekmek israfının önlenmesini aşılamak olduğunu hem de ev hanımların evdeki bayat ekmekleri nasıl değerlendirebileceklerini göstermek olduğunu vurguladı. Egin, “Ülkemizde ekmek israfının çok fazla olduğu ve ülke ekonomisine zarar verdiğini biliyoruz. Masamızda görmüş olduğunuz yiyeceklerin tamamı bayatlamış ekmeklerden yapıldı. Çok sağlıklı ve tasarruflu. Öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz.” dedi.

    Anaokulu idarecileri tarafından organize edilen programda bayat ekmekten yapılmış tatlı ve yemek çeşitleri görücüye. Velilerin bayat ekmeklerden hazırladığı yemek ve tatlılar yiyenlerden olumlu not aldı. ‘Ekmek israfını önlemek amaçlı yapılan etkinlikte minik öğrenciler de hünerlerini sergiledi. Öğretmenleri tarafından hazırlanan ekmek israfıyla ilgili skeçleri başarıyla oynayan çocuklar bol bol alkış aldı.

    Etkinlik sonunda velilerden Nevin Kaya’nın bayat ekmek, tereyağı ve baldan yaptığı ‘Atom’ isimli tatlı birinci seçildi. Bayat ekmekli kurabiye ile Medihe Yeğin ikinci olurken, Tirit adı verilen bayat ekmekli tavuklu çorba ile Emine Avcı da üçüncü oldu.

    Yarışmada birinci olan Nevin Kaya, ”Yarışmayla ekmek israfının önüne geçilmesi amaçlandı. Bayat ekmeleri nasıl değerlendirilebileceğini göstermek istedik. Yani çöpe gitmesindense birçok şey yapabileceğimizi gördük. Çok da güzel oldu.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.