Eker: Bölgedeki Riskler Yakın Tehdide Dönüşmeden Tedbir Alınması Lazım

Eker: Bölgedeki Riskler Yakın Tehdide Dönüşmeden Tedbir Alınması Lazım

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AK Parti’nin Doğu Anadolu Bölgesi bakanları ve milletvekillerinin katılımıyla genel merkezde bir toplantı gerçekleşti. Çıkışta basına açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı...

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AK Parti’nin Doğu Anadolu Bölgesi bakanları ve milletvekillerinin katılımıyla genel merkezde bir toplantı gerçekleşti. Çıkışta basına açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de, toplantıda Doğu Anadolu Bölgesi’nde IŞİD ve PKK terör örgütlerinin oluşturduğu tehdide ilişkin milletvekillerinin istişarede bulunduğunu söyledi. Eker, "Biz sadece muhtemel gelişmeleri değerlendiriyoruz. Tabi riskler var. Bunların yakın tehditlere dönüşmeden henüz risk safhasındayken değerlendirilmesi ve tedbirlerin alınması lazım." ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu göreve geldiği günden bu yana parti kurmayları ve Bakanlıklarda yaptığı görüşmelerin ardından Türkiye’nin 7 bölgesindeki milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıların ilkine Doğu Anadolu Bölgesi milletvekilleriyle başlayan Davutoğlu, 39 milletvekili ile Genel Merkez’de yaklaşık 3 saatlik bir toplantı yaptı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda, bölgede yaşanan durum ve buna bağlı olarak şehirlere yansımaları ele alındı. Milletvekillerinin illeri hakkındaki görüşlerini dinleyen Davutoğlu, Bakanlar Kurulu’ndan çıkan çözüm sürecinin yol haritasını da milletvekilleriyle paylaştı.

Toplantı hakkında çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başbakan Davutoğlu’nun kendilerinden bölgenin sorunları hakkında bilgi aldığını söyledi. Eker, “Bu kahvaltı programıın ne tezkere ile ne de son gelişmelerle ilişkisi yok. Başbakanımızın son bir ay içerisinde parti yönetimi ve bakanlarıyla bir araya gelmesinin ardından şimdi de milletvekilleri ile görüşüyor. Bundan sonra diğer bölgelerle devam edecek ve Başbakanımızla istişare edecek. Başbakanımız çözüm süreci hakkında bilgilendirmede bulundu. Bakanlar Kurulu kararı ile daha önce çıkan kanun ile ikinci bir mevzuat hakkında bilgi verdi. Çözüm süreci artık devlet projesi olarak devam ediyor. Hepimiz bu konudaki düşüncelerimizi anlattık. Kanun çıktı geçen günler de ve o kanun çerçevesinde düzenlenen hususlar var. Yaptığımız şeyi bir an önce bitirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Bir basın mensubunun IŞİD ve PKK terör örgütlerinin tehdit oluşturmaya başladığına ilişkin sorusu üzerine Eker şöyle devam etti: "Biz sadece muhtemel gelişmeleri değerlendiriyoruz. Tabi riskler var. Bunların yakın tehditlere dönüşmeden henüz risk safhasındayken değerlendirilmesi ve tedbirlerin alınması lazım. Milletvekillerimizle istişare ettik. İlgili kuruluşlar da riskleri en iyi şekilde değerlendirir. Buna göre kendileri uygulamalarla ilgili bir yol haritası ortaya koyuyorlar."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.