Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Ek sefer şart oldu!

Ek sefer şart oldu!

Ulaşım herkes için kritik öneme sahip. Sıkça seyahat eden binlerce kişi var ülkemizde. Bazısı iş için bazısı gezmek için yollara düşüyor.

****
Eskiden ulaşım şehirlerarası otobüsler ve trenle sağlanırdı. Bahsettiğim dönemlerde seyahat sürelerinin uzun olması belkide insanlar için çok önemli değildi.

****

Günümüz dünyasında hayatı hızlı yaşıyoruz. Her alanda hız arayan insanlarında tercihleri değişiyor. Zaman herkes için kıymetli..

****

Durum böyle olunca çağın ihtiyaçlarına uygun araçların hizmete sunulması şart olmuştu. Yüksek Hızlı Trenlerin hizmete alınmasıyla ulaşımda yenilik adına önemli bir adım atıldı.

****

Konya'dan Ankara, Eskişehir ve İstanbul'a giden hızlı trene rağbet çok yüksek. Özellikle Cuma ve Pazartesi günleri yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

****

Ankara'ya günde 7 gidiş ve 7 geliş seferi düzenleniyor. İstanbul'a ve Eskişehir'e ise 3 gidiş ve 3 geliş seferi mevcut.

****

Günler öncesinden bilet almazsanız trende yer bulamıyorsunuz. Otobüsle Ankara veya İstanbul'a gitmek ise tam bir çileye dönüştü. Çünkü millet trenin hızına ve konforuna alıştı.

****

Hızlı tren için ek sefer artık şart oldu. Hafta içi ek sefere şimdilik gerek yok. En azından Cuma ve Pazartesi günlerine ek sefer konulursa vatandaş rahat edecek.

ZORUNLU KONYA BİLETİ SATILIYOR!

Evet yanlış okumadınız. İstanbul'dan Eskişehir'e hızlı trenle gitmek istiyorsanız Konya'ya bilet almak zorundasınız. Çünkü Eskişehir'e TCDD tarafından kota uygulanıyor..

****

Ticari politika gereği böyle bir uygulamaya gitmişler. Koltukların büyük çoğunluğunu uzun mesafeye gidecek yolculara satıyorlar.

****

İlla hızlı trenle İstanbul'dan Eskişehir'e gitmek istiyorum diyenlere, “O zaman Konya'ya bilet alıp Eskişehir'de inebilirsiniz” tavsiyesinde bulunuyorlarmış. Bu tavsiyeye zekice demeyi çok isterdim..

****

Konya'ya bilet alıp Eskişehir'de inecek vatandaşın cebinden 55 lira yerine 103 lira para çıkıyor. Yani 48 lirayı ticari politikacı arkadaşlara feda etmelisiniz..

****

Yüksek Hızlı Tren hizmetinden herkes eşit bir şekilde faydalanmalı. Ek sefer olayını gündeminize alarak bu ticari politika saçmalığından da acilen vazgeçmelisiniz!

****

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR