Ehli Beyt Merkez Kur’an Kursu, Açıldı

Ehli Beyt Merkez Kur’an Kursu, Açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, AK Parti Milletvekili Emrullah İşler ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, yapımı tamamlanan Ehli Beyt Merkez Kur’an Kursu’nun açılışını yaptı.     Pursaklar’da...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, AK Parti Milletvekili Emrullah İşler ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, yapımı tamamlanan Ehli Beyt Merkez Kur’an Kursu’nun açılışını yaptı.

    Pursaklar’da yapımı tamamlanan ve 120 yataklı yatılı Kur’an Kursu’nun açılışına Diyanet İşleri Başkanı Görmez, AK Parti Milletvekili İşler, eski bakanlardan Hasan Hüseyin Ceylan, Pursaklar Kaymakamı Salih Bıçak, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, Ankara İl Müftüsü Mefail Hızlı, Pursaklar Müftüsü Cemal Çıkrık, Ehli Beyt Dernek Başkanı Mehmet Öz, siyasi parti temsilcileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

    GÖRMEZ: GÖRME VE İŞİTME ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ KUR’AN ÖĞRENECEK

    Açılış öncesi konuşma yapan Mehmet Görmez, "3 kitabı da okumamız lazım. Nedir bu kitaplar? Birincisi küçük kitap olan insan, ikincisi büyük kitap olan kainat ve üçüncüsü en büyük kitap olan Kur’an’ı okumalıyız. İslam dünyasında yaşanan problemlerin en büyük nedenlerinden biri de bu 3 kitabın birbirinden ayrıştırılmasıdır." dedi.

    Görmez, Kur’an kursu müfredatında önemli değişiklikler yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Hafızlarımız sadece Kur’an’ın lafzını öğrenmeyecekler aynı zamanda anlamını da öğrenecekler. İkinci olarak görme engelli kardeşlerimiz için dokunmatik alfabe hazırladık. Bu kardeşlerimiz de Kur’an’ı öğrenecek. Üçüncü olarak işitme engelli kardeşlerimiz için işaret dili ile eğitim verilecek. Fen bilimleri nasıl okunuyorsa Kur’an eğitimi de öyle okunmalıdır. Bütün faydalı ilimlerden yararlanılmalıdır."

    Pursaklar’daki açılışı yapılına Kur’an Kursu’na Ehli Beyt adının verilmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Görmez, “Ehli Beyt de Ehli Sünnet de Peygamberindir. Bunlar arasında ayrım olamaz. Hepimiz Efendimizin ehli beyti olmuşuz." şeklinde konuştu.

    İŞLER: ÖRNEK NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ

    Ankara Milletvekili İşler, yaptığı konuşmada Pursaklar’da çok önemli bir eserin hizmete açılmasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek İslam dünyasında yaşanan darama dikkat çekti. İşler, “İslam dünyasında yaşananlar baktığımızda içimiz kan ağlıyor. Müslümanlar olarak kendimize çeki düzen vermeliyiz. Örnek nesiller yetiştirmemiz gerekir. İşte burada örnek nesiller yetişecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

    ÇETİN: DERDİMİZ KUR’AN’I ÖĞRENEN VE ÖĞRETEN OLMAKTIR

    Kur’an kursunun yapımında büyük emekleri olan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, yaptığı konuşmada “Derdimiz Kur’an öğrenen ve öğreten olmaktır. Türkiye genelindeki Kur’an kurslarının eğitim öğretim yılını Pursaklar’da başlatan Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmez Hocama ve bu güzel hizmette emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

    Protokol konuşmalarının ardından Kur’an kursunun yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Başkan Çetin’e plaketini İşler takdim etti. Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, kurstaki sınıfları gezerek öğrencilerin eğitimlerini inceledi. Sınıfları gezen Başkan Görmez ve beraberindeki heyet, hafızlık eğitimi alan çocuklarla yakından ilgilendi. Programın sonunda davetlilere yemek ikram edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.