Eğitimdeki sorunlar  velileri üzüyor

Eğitimdeki sorunlar velileri üzüyor

Okulların açılmasıyla birlikte eğitimdeki sıkıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Eğitimde yapılan değişiklikler veli ve öğrencileri zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Eğitim kurumlarının statüsündeki değişiklikler vatandaşın tepkisine neden oldu. Eğitim sistemindeki sorunlar çığ gibi büyüyor. Veli ve öğrenciler mağduriyetlerin giderilmesini istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimi iyileştirmek için attığı adımlar, veli ve öğrencileri mağdur ediyor. Binlerce veli ve öğrenci sistem mağduru oldu. Tamer Yıldırım isimli veli, mağdur olanlar arasında bulunuyor. Eğitim sistemindeki değişikliklerin kendilerini mağdur ettiğini söyleyen Yıldırım, 11. sınıfa giden çocuğuna eğitim verecek kurs bulamadığını belirtti.

Yıldırım, "Çocuğum Meram Atatürk Mesleki Teknik Liseye gidiyor. 11. sınıfa geçti. Kursa gitmek istiyor. Ama okul bünyesinde 11. sınıflar için kurs açılmadı. Kurs olmadığı için çocuğum mağdur oldu. Okul yönetimi soruna bir çözüm üretmiyor. 'Başka bir okula gönderin çocuğunuzu' diyorlar.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü aradım. Onlar da sadece 'okulun kurs açması gerekiyor' diyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nı da aradım. Çalmadık kapı bırakmayacağım. Bu ve benzeri durumlardan mağdur olan benim gibi çok sayıda veli var. Sorunlar her geçen gün büyüyor. Dershaneler kapandı, Temel Liseler kuruldu. Milli Eğitim'deki sorunların çözülmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

HAMDİ BUĞUR merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.