Eğitimde köklü bir sistem değişikliği şart

Eğitimde köklü bir sistem değişikliği şart

ÖĞDER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, “Eğitim sistemi ile ilgili beklentimiz pansuman tedbirler ile uğraşılması değil sistemde bizi taklitçilikten kurtaracak kendi inanç ve kültür değerlerimizi temel alan köklü bir sistem değişikliğidir” dedi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, eğitim ve öğretim yılının tamamlanması ile eğitim sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. İlk ve Orta dereceli okullarda eğitim öğretim gören yaklaşık 18 milyon öğrencinin geçtiğimiz hafta karne sevinci yaşadığını ifade eden Aydın, “Öğretim yılı boyunca ders yoğunluğundan ve sınavdan sınava koşmaktan yorulan öğrenci ve öğretmenlerimizin dinlenme zamanıdır tatiller. Ancak yaz tatili tamamen boş geçirilmemelidir. Tatiller çocukların için dinlenme zamanı olurken eksiklerin giderilme zamanı olarak da değerlendirilmelidir” dedi.

4-2yavuz-aydin-001.jpg

GAYRİMEŞRULUKLAR NORMALLEŞİYOR

“Bir eğitim öğretim yılını daha tamamladık fakat Millî Eğitim Sistemindeki problemlere hala köklü çözümler getirilmiş değil” diyen Aydın, şöyle konuştu: “Eğitim sistemi ile ilgili beklentimiz pansuman tedbirler ile uğraşılması değil sistemde bizi taklitçilikten kurtaracak kendi inanç ve kültür değerlerimizi temel alan köklü bir sistem değişikliğidir. Millî Eğitim Bakanı sayın Ziya Selçuk Bey'in açıklamasına göre 92 bin 165 öğretmen açığı var. Öğretmen eksikliği ücretli ve sözleşmeli öğretmenle değil, yeterli formasyon almış kadrolu öğretmenle giderilmesi için yaz tatili fırsat bilinip yeterli sayıda öğretmen ataması yapılmalıdır. Öğretmenlerimiz ücretli, sözleşmeli ve kadrolu ayrımından kurtarılmalı, tüm öğretmenlerimiz aynı statüye kavuşturulmalıdır. AB uyum yasaları çerçevesinde bu topluma aşılanmaya çalışılan, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun var olduğu sürece Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi(ETCEP), hala var demektir. Millî Eğitim Bakanlığı’nın projeden vazgeçtim demesi bir mana ifade etmemektedir. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi aileyi yıkım projesidir. Erkek ve kadının fıtratında değişiklik yapan bir projedir. Ayrıca televizyon dizilerinde eşcinsel yaşam, çarpık ilişkiler, zina, aldatma vb. konular meşru ilişkiler gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Bu toplum Müslüman bir toplumdur. Aile ve Çalışma Bakanlığı, RTÜK ve Millî Eğitim Bakanlığını göreve davet ediyoruz. Sağlıklı toplumun temeli olan aileyi koruyucu tedbirler alınmalı, TV kanallarında her gün yayınlanan onlarca dizinin genel ahlaka ve millî ve manevi değerlere uygunluğu noktasında gerekli tedbirler alınmalıdır.”

VERİLEN ZAMLAR GERİ ALINDI

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenlerimiz gerek meslek hayatında ve gerekse emekli olduktan sonra yaşanabilir bir maaş katsayısına ulaşabilmiş değildir. Eğitimcilere verilen zamlar adeta kaşıkla verilip, kepçeyle geri alınmaktadır. Başta sayın Cumhurbaşkanımız’ın Mart 2019 seçim arefesinde öğretmen camiamıza verilen 3600 ek gösterge sözleri bir an evvel tutulmalıdır. Başta eğitim camiamız olmak üzere, öğrenci ve velilerimize hayırlı, mutlu ve bereketli bir yaz tatili diliyoruz. Ülkemizin güzide evlatlarının aileleriyle birlikte güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum.”

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.