Eğitimde karne kötü

Eğitimde karne kötü

İlköğretim kitaplarında Hıristiyan ve Batı tarzı yaşamın özendirildiğini söyleyen Yavuz Aydın, “Tarih kitaplarındaki önemli günlerde yılbaşı ilk sırada, Kurban ve Ramazan Bayramı ise en alt sıralarda yer alıyor. Eğitim kitaplarının içi boş” dedi

Türkiye’nin eğitimdeki karnesi hiçte iyi değil. Eğitim sistemindeki karmaşa devam ediyor. İlköğretim ve ortaöğretim kitaplarında Batı'nın yaşam tarzı anlatılıyor. Kitaplardaki konuların fotoğrafları Hıristiyanlığı ve Batı'yı özendiriliyor. Öğrenciler, farkına varmadan Hıristiyanların propagandası altında kalıyor. Ders kitaplarındaki konularda İslam değerleri çok az yer alırken, Batılı yazar, sanatçı ve bilim adamlarının tezleri örnek gösteriliyor. Bu da ahlaki ve manevi değerlerden uzak bir neslin yetişmesine neden oluyor. 
 
UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTIYOR 
Konu hakkında açıklamalarda bulunan ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, “Milli Eğitim bir çıkmazın içerisine girdi” dedi. Geçen hafta Antalya’da gerçekleşen Milli Eğitim Şurası’nı da değerlendiren Aydın, “Ondan önceki haftada eğitim kongresi yapıldı. Biz buradaki sunumları inceledik ve araştırdık. Elimize verilmiş olan nesile her ne kadar teknolojik imkanlar sağlamış olsak da ortaya çıkan neslimizin ortaya çıkan hali davranış biçimi ve ahlaki yapısı kaygı veriyor. Bunları ortadan kaldırmak adına çeşitli sunumlar yapıldı. Din derslerinin ve değerler eğitiminin artırılması ile ilgili görüşler verildi. Uyuşturucu kullanıma karşı önlem alınsın dediler. Ama bunlar sadece mikrobu önlüyor. Mikrobun kaynağına bir şey yapmıyor. Bu mikrop ise Batı kaynaklı eğitim sistemidir” şeklinde konuştu. 
 
CİNSELLİK ÖN PLANDA 
Eğitimde sadece teknolojinin amaçlanmasını da eleştiren Aydın, “Teknolojinin peşinde koşarsak, bu nesli mahvederiz. Gençliğimiz her türlü tehlikeye açık hale getirilmiştir. En önemli tehlikelerden biri ise karma eğitim sistemidir. Erkek öğrenci ile kız öğrenci aynı sırada oturarak cinsellik konuşacak. Böyle bir şey olabilir mi? Orada ilim öğrenilmez. Bunu bütün bilim adamları söylüyor. İsrail bile cinsiyet ayrımı yapıyor ama bu bize emredilmiştir. Sokaklarda çocuklar el ele dolaşıyor. Cinselliği ön plana almış bu çocuklara ne yükleyebileceksin. Neslini ahlaksız yapmak için elinden gelen bütün fırsatları sunuyorsun. Avrupa’ya benzemek için bunları yapıyorlar. Mevlana diyarı Konya’da bile eş cinselliler yürüyüş yapıyor. Sonra uyuşturucu kullanımı artıp, sapkınlıklar oluşunca, hemen önlem alalım diyorlar. Avrupa’daki bütün pislikleri getirdiler. Uyuşturucu kullanımına bakıldığında ülkenin yüzde 20’si uyuşturucu kullanıyor.  8-13 yaş arası çocukların uyuşturucu kullanım oranı yüzde 8. Bütün bunlar göz önünde, her şey ortada. Artık akşam sokağa çıkıldığında ekmek bulunmuyor ama her sokak başında uyuşturucu bulunabiliyor” sözlerini  kullandı. 
 
İDAM GERİ GELMELİ 
İdamın tekrar geri getirilmesi gerektiğini savunan Aydın, idam cezasının özellikle uyuşturucu çeteleri üzerinde etkili olacağını belirtti. Binlerce gencin uyuştucudan dolayı hayatını kaybettiğini söyleyen Aydın, “Fakat uyuşturucu çeteleri yaşamaya devam ediyor. Zehrini akıtmaya devam ediyor. Bunlar, insanları öldürmek için yaşıyor ama bunlara karşı yaptırım yapılmıyor. Küresel güçler böyle istediği, ülke her yönüyle savunmasız hala geldi. Ahlak ve manevi eğitim de sadece anlatmakla olmaz. Doktora sadece teorik bilgi verirsen ameliyat yapamaz. Ahlak  ve maneviyatta da uygulama yapılmadan, bizzat davranışa dönüşmeden öğrenciye ahlak ve maneviyat verilemez” dedi. 
 
EĞİTİMİN İÇİ BOŞALTILDI 
Eğitim kitaplarının içinin boş olduğunu iddia eden Aydın, “Tarihteki önemli günlere bakıldığında yılbaşı ilk sırada yer alırken, en altta da Müslümanların Kurban ve Ramazan gibi bayramları var yazıyor. Bunu kaleme alan adamın, Müslümanlık ile ne alakası var. Bütün kitaplar; Batıcılığa, Darwinizm’e, cinselliğe götürüyor. Çocuklar Cuma günü bile Cuma’ya gidemiyor. Hıristiyanların Pazar günü tatil. Yahudilerin Cumartesi günü tatil. Sen daha Müslümanlara daha saat ayarlaması yapamamışsın. Müfredatlar, içler acısı. Bunları yeniden yazmak gerekiyor. Hepsini temizleyip en baştan tekrar yapılmalı. Biz Müslümanız ve bu şekilde yaşamalıyız. Batı insanlığı bizden öğrensin. Biran önce milli bir eğitim geçilmeli. Değerler eğitimi diye bir eğitim yoktur. Değerlerimizin eğitimi olacak. Değerler, genel olur. İçerisine birçok şey sokulabilir. Bunları bilmeyenlerin eline eğitim verilmez. Her şey bize ait olacak. Biz örnek olacağız onlar örnek olmayacak. Bizim model olmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu. 
MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com
 
 

Kötü sistemde iyi eğitim verilemez haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.