Eğitimcilere Madde Bağımlılığı Semineri

Eğitimcilere Madde Bağımlılığı Semineri

Bursa’da görev yapan idareci ve rehber öğretmenlere yönelik planlanan madde bağımlılığı konulu bilgilendirme seminerleri başladı.Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi...

Bursa’da görev yapan idareci ve rehber öğretmenlere yönelik planlanan madde bağımlılığı konulu bilgilendirme seminerleri başladı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) işbirliği ile planlanan idareci ve öğretmenlere yönelik madde bağımlılığı konulu bilgilendirme seminerleri yapıldı.

BTSO Eğitim Vadisi Oğuz Kağan Köksal konferans salonunda gerçekleştirilen ilk toplantıda, okul müdürlerine yönelik madde bağımlılığı konusu anlatıldı. Madde bağımlılığıyla ilgili konunun hassasiyetine vurgu yapan Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, öğrencilerin önemli risk gurupları arasında olduğunu belirterek, madde bağımlılığı konusunda okul, aile ve emniyet işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Hacıoğlu da, alkol, zararlı madde ve uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığında en önemli risk grubunun örgün ve yaygın eğitim kapsamındaki 12-18 yaş arası ergenlerden oluştuğuna dikkat çekti. Hüseyin Hacıoğlu, “Sağlığa zararlı ve bağımlılık yapıcı maddeler; bedensel, zihinsel ve ruhsal hastalıklara neden olduğu gibi, toplumsal ahlâki çöküntü, intihar, cinayet, fuhuş, gasp, anarşi, aile parçalanması gibi telafisi sonuçlar doğuruyor. Uyuşturucu maddelere başlamanın nedenleri ise; çevresel faktörler, eğitim durumu, arkadaş grubu, zararlı maddeye kolay ulaşılabilirlik, aile tutumları, ilgisizlik, sevgisizlik, merak vb. yer alıyor.” dedi. Hacıoğlu, gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması için de eğitim kurumlarına büyük görev düştüğünü kaydetti.

TUBİM görevlisi Hasan Uyar ise, madde bağımlısı kişiye panik ve öfkeyle karşılık verilmemesi gerektiğini belirterek, “Ona samimi davranmalı ve öncelikle bir güven ortamı oluşturmalıyız. Durumu gözlemleyerek çocuğumuzun sosyal çevresini gözlemleyip, sorunun kaynağını tespit etmeye çalışmalıyız. Çocuğun arkadaş ilişkilerini gözden geçirmeliyiz. Çocuğumuzun bağımlılık maddesi kullanmasının sebeplerinin arasında bizim de eksik ya da yanlış davranışlarımızın olduğunu göz ardı etmemeliyiz.” şeklinde uyardı.

Konuşmaların ardından bilgilendirme seminerine geçildi. Seminerlerin ardından rehber öğretmenler aracılığıyla diğer öğretmenler de bilgilendirilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.