"Eğitim Tarihimizde Görülmemiş Bir Ayrışma Ve Sürgün Hareketi Başlamıştır"

"Eğitim Tarihimizde Görülmemiş Bir Ayrışma Ve Sürgün Hareketi Başlamıştır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, öğretmenlerin ve milli eğitimin bugünkü halinden AK Parti iktidarının sorumlu olduğunu belirten Engin,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, öğretmenlerin ve milli eğitimin bugünkü halinden AK Parti iktidarının sorumlu olduğunu belirten Engin, AK Parti’nin yaşadığı paranoyaların tarihte görülmemiş bir ayrışmayı ve bölünmeyi getirdiğini söyledi.

Bir milletin kaderini belirleyen mesleklerin başında öğretmenliğin geldiğini belirten Engin, "Öyle ki siyasetçiyi, doktoru, iş adamlarını, işçiyi, sanatçıyı ve sporcuyu da yetiştiren, donatan kişidir öğretmen. Tüm öğretmenlerimiz 24 Kasımlarda verilen süslü mesajlardan çok daha fazlasını hak etmektedirler. Maalesef AKP iktidarının 12 yıldır uyguladığı eğitim ile ilgili politikalar, hem eğitim sistemini çökertmiş, hem de işi olsun ya da olmasın tüm öğretmenlerimizi bin bir dertle yapayalnız bırakmıştır." dedi.

"İŞSİZ ÖĞRETMENLERİN SAYISI ÜLKE NÜFUSU KADAR"

Atanmayı bekleyen öğretmen sayısının bazı ülkelerin nüfusundan da fazla olduğunu, çalışan öğretmenlerin ise ciddi sıkıntılar içinde olduğunu belirten Engin, "Çalışmakta olan öğretmenlerimizin de işlerini rahat bir biçimde yaptıklarını söylemek maalesef mümkün değil. Başta sözleşmeli öğretmenlere verilen kadro sözünün bir türlü istenen şartlarda gerçekleşmemesi ve sürekli öğretmenlerimizin geçiştirilmesi, ek ders ücretlerinin öğretmenlerimizin motivasyonunu sağlamaktan çok uzak olması gibi ekonomik sorunlarla, öğretmenlerimize adeta psikolojik işkence yapılmaktadır." şeklinde konuştu.

"PARANOYALARI AYRIŞMA VE SÜRGÜN GETİRDİ"

Son dönemlerde, AK Parti iktidarının yaşadığı paranoyaların, okul müdürleri ve yönetimlerindeki atamalara yansıdığını ifade eden Engin, bunun, eğitim tarihinde görülmemiş bir ayrışma ve sürgün hareketini başlattığını ifade etti. Engin, şöyle dedi: "İktidarın bu paranoyası her alanda olduğu gibi milli eğitimde de bölünmeyi, bizden olanlar ve olmayanlar diye ayrışmayı getirmiştir. Sistemi düzeltme, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmesi gereken iktidar tam tersini yapmış, uygulamalarıyla dert üstüne dert eklemiş, öğretmenlerimizin sorunları yerine kendi saltanatını düşünmüş ve eğitim sistemini içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Tüm bu yaptıklarıyla sadece günümüzde öğretmenlerimizin hayatını karartmakla kalmamış, aynı zamanda gelecek nesillerimizin eğitimini de tehlikeye atmışlardır. Unutulmaması gerekir ki bu ülkenin öğretmenleri başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden, Cumhuriyet ilkelerinden hiç ayrılmamışlardır. Bu ülkenin en zor günlerinden kurtuluşu, Cumhuriyet'in özümsenmesi milli eğitim ordusu tarafından gerçekleşmiştir. Yeniden başlatılacak kurtuluş mücadelesinin en ön saflarında da öğretmenlerimiz olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çok yakında gerçekleşeceğimize inandığımız halkın iktidarı, aynı zamanda öğretmenlerimizin iktidarı olacaktır. Milli eğitimin, politikacıların değil eğitimcilerin belirlediği bir sistemle yapılandırılacağı, öğretmenlerimizin işsizlik, ek ders, sendika ve tayin sorunlarından kurtulduğu bir Türkiye için söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimle, çocuklarımızı, geleceğimizi, ülkemizi emanet ettiğimiz tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve minnetle anıyor, tüm eğitimcilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.