Eğitim Sen Eğitimde Yaşanan Sorunlara Dikkat Çekmek İçin Yürüdü

Eğitim Sen Eğitimde Yaşanan Sorunlara Dikkat Çekmek İçin Yürüdü

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederaѕyonu’na (KESK) bağlı Eğitim Sen Batman Şubesi, eğitimde yaşanan sorunlar ve idareci atamalarına dikkat çekmek için yürüdü.Sendika binasından Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyen Eğitim...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederaѕyonu’na (KESK) bağlı Eğitim Sen Batman Şubesi, eğitimde yaşanan sorunlar ve idareci atamalarına dikkat çekmek için yürüdü.

Sendika binasından Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyen Eğitim Sen üyeleri, yaptıkları basın açıklamasının ardından, 24 Eylül günü tüm Türkiye’de uygulanacak bir günlük uуarı eylemi hakkında bilgi verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyen Eğitim Sen üyeleri, eğitimde 4+4+4 uygulamasının üzerinden henüz iki yıl geçmesine rağmen, okul dönüşümleri sonucunda ortaya çıkan norm fazlası sorununun hala çözülemediğini, öğretmen atamalarında, özür grubu tayinlerinde, il içi ve il dışı tayinlerde de ciddi mağduriyetler yaşandığına dikkat çekti.

Eğitim yöneticilerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sürecinde siyasi referanslar değil, liyakat ilkesinin temel alınmasını, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde hiçbir baskı ve yönlendirmeye izin verilmemesini isteyen Eğitim Sen, "Attığı her adımda dayatmacı uygulamaları ile eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencileri ve velileri mağdur eden Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyarıyor, taleplerimize kulak verilmesini, sorunlarımızın kalıcı olarak çözülmesini istiyoruz." dedi.

Bir günlük iş bırakma eylemi hakkında da bilgi veren Eğitim Sen, açıklamada şunları dile getirdi: "24 Eylül Çarşamba günü ülke genelinde grevdeyiz. Sesimizi duymayanlara, taleplerimizi görmezden gelenlere inat, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Siyasi iktidarın ve MEB’in gerek toplumsal yaşamda, gerekse eğitim sisteminde hayata geçirmeye çalıştığı her türlü dayatmacı ve anti-demokratik politika ve uygulamalar karşısında bütün eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Eylül’de yapacağımız greve katılmaya çağırıyoruz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.