Eğitim Sen: 400 Bin Öğretmen Rotasyon Tehdidi Altında

Eğitim Sen: 400 Bin Öğretmen Rotasyon Tehdidi Altında

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Manavgat Şube Başkanı Bülent Irmak, öğretmenlerin istediği dışında yapılacak her yer değiştirmenin sürgün olacağını söyledi.     Bülent Irmak, öğretmen rotasyonlarıyla...

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Manavgat Şube Başkanı Bülent Irmak, öğretmenlerin istediği dışında yapılacak her yer değiştirmenin sürgün olacağını söyledi.

    Bülent Irmak, öğretmen rotasyonlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde eğitim sisteminde köklü değişiklikler gündeme gelmiş olmasına karşı söz konusu değişiklikler eğitimin niteliğini yükseltmek bir yana, daha da düşürdüğünü savundu. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim politikalarındaki başarısızlığını sorgulamak yerine eğitimcileri tasfiye adımları atmayı tercih ettiğini ileri süren Irmak, Milli Eğitim Bakanlığı'na(MEB) bağlı şube müdürlüklerinden başlayarak okul müdürlerine kadar neredeyse bütün eğitim yöneticileri performansa dayalı çalışmaya bağlı olarak rotasyona tabi tutulduğunu kaydetti.

Yönetmeliğin 2014-2015 eğitim öğretim yılı içinde yayınlanması durumunda, Haziran 2015`ten itibaren yüz binlerce öğretmen yıllardır çalıştığı işyerinden, çalışma arkadaşlarından ve öğrencilerinden koparılacağını iddia eden Irmak, eğitim emekçilerinin isteği dışındaki rotasyon uygulamalarının sürgün anlamına geleceği aşikar olduğunu söyledi.

    Milli Eğitim Bakanlığı, on binlerce öğretmen açısından yeni bir dayatma anlamına gelen, ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak ve pek çok yönden yeni mağduriyetleri kaçınılmaz olan 'öğretmenlere rotasyon' uygulamasını yeni bir tasfiye mantığı ile ele aldığını vurgulayan Irmak, bugüne kadar her konuda olduğu gibi, bu konuda da üzerinde yeterince çalışmadan, yandaş sendika dışındaki sendikalara görüşlerini bile sorma zahmetine girmeden hareket edildiğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.