Eğitim-sen 24 Eylül’de Greve Gidiyor

Eğitim-sen 24 Eylül’de Greve Gidiyor

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, eğitimcilerin özlük haklarının düzeltilmesi için ülke çapında 24 Eylül’de greve gideceklerini açıkladı. Eğitim-Sen üyeleri ile Malatya İl Milli...

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, eğitimcilerin özlük haklarının düzeltilmesi için ülke çapında 24 Eylül’de greve gideceklerini açıkladı.

Eğitim-Sen üyeleri ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklamalarda bulunan Kaya, eğitimcilerin yasal düzenlemelerle uğradıkları mağduriyetlerin son bulması amacıyla 24 Eylül’de ülke çapında iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini belirtti. Kaya, şöyle devam etti: "Bugüne kadar eğitimde çok sayıda yasal düzenlemenin yapıldı. Haklarımız torba yasalarla tırpanlanmış, esnek çalışma, angarya, performans değerlendirme, mülakat ve sözlü sınava uygulamaları ile iş güvencemiz doğrudan hedef haline getirilmiştir. Kamu emekçilerinin haklarını ellerinden almak için bugüne kadar önemli adımlar atılmıştır. Erken emeklilik, yeni personel almama, taşeronlaştırma, geçici süreli sözleşmeli personel çalıştırma, ücretli öğretmenlik, 4-b, 4-c, 50-d, sözleşmeli çalışma ve benzeri gibi uygulamalarla kamu istihdamında büyük bir alt üst oluş yaşanmış, güvencesiz istihdamda tam bir patlama yaşanmıştır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.