Eğitim Sen, 24 Eylül'de Greve Gidecek

Eğitim Sen, 24 Eylül'de Greve Gidecek

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim-Sen) Manavgat İlçe Temsilciliği, eğitimdeki kaosa son vermek için 24 Eylül'de greve gideceklerini bildirdi. Eğitim-Sen Manavgat Temsilcisi Bülent Irmak, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının...

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim-Sen) Manavgat İlçe Temsilciliği, eğitimdeki kaosa son vermek için 24 Eylül'de greve gideceklerini bildirdi.

Eğitim-Sen Manavgat Temsilcisi Bülent Irmak, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının 12 yılda milli eğitimde oluşturduğu kaosa son vermek için 24 Eylül'de greve gideceklerini söyledi. Özellikle son yıllarda artan birçok eğitim sorunu ile son iki ayda eğitim alanında yaşanan sorunlar birlikte düşünüldüğünde yaşananların tesadüf olmadığını belirten Irmak, bu sorunların temelinde AK Parti iktidarının toplumu yeniden biçimlendirme uygulamalarında eğitime biçtiği rolün göstergesi olduğunu kaydetti.

Eğitim ve bilim emekçilerinin, öğrencilerin mevcut hakları teker teker ellerinden alındığının altını çizen Irmak, "Eğitimde yaşanan sorunları çözmek yerine zorlama yaklaşımlar tercih edilmiştir. Okul öncesinde ikili eğitime geçilmesi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemiyle yaşanan mağduriyetler, öğretmenlerin zorunlu rotasyona tabi tutulmak istenmesi, öğretmenliğe geçişte mülakat uygulaması, kamu kaynaklarının özel okullara aktarımı gibi pek çok sorunu birlikte yaşıyoruz. Şimdi bu sorunlara karşı güçlü bir tepki ortaya koymak için alanlara çıkmaya hazırlanıyoruz. Eğitim Sen olarak hayatlarımız, öğrencilerimiz ve okullarımız üzerinden rant elde etmeye çalışan, her adımında kendi ideolojisini dayatan tekçi zihniyete karşı en temel hakkımız olan iş bırakma hakkımızı kullanıyor; 24 Eylül'de greve çıkıyoruz." diye konuştu.

Irmak, 24 Eylül'de bütün eğitim ve bilim emekçilerini öğretmenliğe geçişte mülakat uygulamasına, siyasi kadrolaşmaya, performans uygulamalarına ve angarya çalışmaya, rotasyon ve sürgünlere, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmasına, 4+4+4 eğitim sistemine ve dayatmalara dur demeye ve demokratik, laik, parasız, bilimsel eğitime sahip çıkmaya çağırdı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.