Abdullah Kaya

Abdullah Kaya

Eğitim projesinin ardından

Eğitim projesinin ardından

Konya milli tarım projesine sahip çıkyor,Eğitim projesi tanıtım programını geçtiğimiz günlerde kamuoyuna tanıtımını gerçekleştirdik. Gerçekten hoş bir program oldu.. Yaklaşık 150 civarında  üst düzeyde katılımcı ile gerçekleştirilen bu büyük organizenin bazı satırbaşlarını bu günkü yazımıza aktarmak gereğini hissettim...

**

Eğitim evrenseldir.  Eğitim olmadan ne tarımda nede başka bir alanda başarıya ulaşmanın imkansız olduğunu bilmekteyiz. Tarımda en büyük eksikliğimizin eğitim olduğunu her platformda yöneticiler üst düzeyde görevli olan bürokratlar mutlak surette eğitim eğitim şart demesi  bu geniş kapsamlı,2023 yılına kadar sürecek projeyi  hazırlamamıza sebep oldu.

**

Şahsım, tarıma gönül vermiş bir kişi olarak “ülkesine hizmet etmek isteyen kişi, bildiği işten başlasın”  sözünden yola çıkarak eğitimde başarı sağlamış eğitim alanında hizmetlerini sürdürmüş,sürdürmeye devam etmektedir..

**

Tamamen gönüllülük esasına dayanan bir sistem geliştirerek, Milli Eğitim Bakanlığı Halk eğitim müdürlüklerinin tarım eğitim modüllerini baz alarak yerinde eğitim ile yüzde 94 oranında başarı sağlayarak, 10 binlerce çiftçiye  Uluslar arası konjektürde kabul gören sertifika almasını sağlamış, bu alanda Cumhurbaşkanımız ve hükümetin Milli tarım projesine destek adı altında eğitim projesi geliştirmiş, bu projede STK'ları Ziraat odaları ve birlikleri yanına alarak Tarımın Başşehri Konya milli tarım projesine sahip çıkıyor  sloganı ile yola çıkıyor. 55tane mühendise istihdam kapısı açıyoruz …

**

Paydaşlarımızın o gün programa müdahil olması tarım adına gerçekten ümit var olmamıza sebep olmuştur Ziraat odaları para kesme makinesi diyenlere sesleniyorum… Bu projeye ziraat odaları sahip çıkıyor. Her bir oda başkanım; bu projede  gereken ne ise yapmaya hazırız diyen oda başkanlarımızı  canı gönülden tebrik ediyorum..

**

Eğitim şart diyen ve bizleri tebrik eden yanımızda yer alan sonuna kadar destek olan  Belediyelere ziraat odalarına  birliklere sonsuz teşekkür ediyorum Konyamızın Yazılı basını gerekli ehemmiyeti gösterdi,gerek programa katılarak gerekse haber yaparak desteklemesi üzerine düşen görevi ancak bu şekilde yapabildiler.Teşekkür ediyorum..

**

Bu eğitim projesinde başlangıç noktasından sonuna kadar desteğini esirgemeyen Ziraat fakültesi Tarım ekonomisi bölüm başkanı Prof .Dr.Cennet  Oğuz hanım efendiye ve katılan  destekleyen  Prof.Dr Mevlüt Mülayim  hocama,  Süleyman Soylu hocama ve diğer hocalarımıza da sonsuz teşekkür ediyorum.

**

Cumhurbaşkanımızın üstüne basa basa  Tarımsal hasılanın 2023 hedefleri doğrultusunda 150 milyar dolara çıkmasını  söylediği ve  bu hedeflere ulaşma noktasında ,eğitim projesinin tanıtımı proğramın da  vekillerimizi görmeyi çok arzu ediyorduk. Ama ülkenin daha güncel konular ile  gündemin yoğun olması, program öncesi görüştüğümüz vekillerimizin sonsuz  desteğinin olması, ilerleyen günlerde siyasilerimiz ile de  birlikte olacağımıza inancım sonsuz.

**

Telgraf gönderen Ahmet Sorgun beye ve Mustafa Baloğlu beye diğer vekillerimize  teşekkür ediyoruz Ne olursa olsun eğitim projemiz gönüllülük çerçevesinde  2023'e kadar devam edecek, inşallah bundan sonra gerekli kurum ve kuruluşlar bu eğitim projesinin ehemmiyetini anladıkça desteklerini mutlak surette vereceklerdir. Tarımın sorunları hepimizin sorunudur,hepimiz sahip çıkmamız gerekiyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdullah Kaya Arşivi
SON YAZILAR