Eğitim milli olmalı

Eğitim milli olmalı

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı M. Esat Ergener, “Eğitim öğretimde mesafe almak istiyorsak 'Bana AB’yi anlat' ve 'AB projeleri adı altında yapılan uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmelidir” dedi

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı M. Esat Ergener, yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili açıklama yaptı. Ergener, 17,5 milyon öğrenci, 915 bin öğretmen ile yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamış bulunmaktayız. Sözlerimizin başında, 2018 – 2019 eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ederiz. Yeri gelmişken, çiçeği burnunda bakanımız sayın Ziya Selçuk’a da görevinde bir kere daha muvaffakiyetler diliyoruz. Eğitim Öğretim yılının henüz başında olmamız hasebiyle, bu eğitim öğretim yılı başlangıcında iken bazı önemli hatırlatmaları yapmak ve bu konuya dostane bir şekilde yaklaşıp, gerekli konularda acıları söylemeyi bir vecibe biliyoruz” dedi.

DİPLOMALI İŞSİZLERİN SAYISI ARTIYOR

“Ülkemizde yıllardır eğitim öğretim doğru planlanan bir mesele olmamıştır ve olmamaktadır” diyen Ergener, şunları söyledi: “Bu haksız yere yöneltilen bir eleştiri değildir, çünkü “Diplomalı İşsiz” sayısı her geçen gün artmaktadır. Nitelikli – niteliksiz okul ayrımı, idarecilerimize ve öğretmenlerimize yönelik uygulanan şiddet, okullardaki ders çeşitliliği, günlük & haftalık ders saati sayısı gibi eğitimimizde çözüme kavuşması beklenen birçok konu bulunmaktadır. Buradaki en temel yanlış ise, yabancı ülkelerin kontrolüyle yürütülen bir eğitim sistemimizin olmasıdır.  Millî Eğitim Sistemi adı gibi millî değildir. Batının değerlerine göre tanzim edilmiş batıcı bir sistemdir. Mevcut sistem bizim değerlerimizle asla uyuşmamaktadır. Eğitim öğretim sistemimizde şekilde değil, muhteviyatta değişiklik yapılması gereklidir. Eğitim sistemimiz AB normlarından, Fullbright Komisyonu ve John Dewey Raporunun tesirinden kurtarılmalıdır. Eğitim öğretimde mesafe almak istiyorsak bundan başka çare yoktur. Bu sebeple okullarda “Bana AB’yi anlat” ve “AB projeleri” adı altında yapılan uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmelidir. Bu uygulamaların öğrencilerimize katkısı olmadığı gibi, batı ahlakına olan özentiyi de artırmakla beraber, gençlerimizi kendi inanç, kültür ve değerlerinden uzaklaştırmaktadır. Bizim ihtiyacımız, batının ahlakı ve yaşantısı değil, kendi değer ölçülerimiz, ahlakımız ve kültürümüzdür. 15 yıl önce ilkokul birinci sınıfa başlayan bir öğrenci bugün üniversite mezunu olmuş ve iş hayatına atılmıştır. Bu durum şunu gösteriyor ki, 15 yıldır düzgün nesiller yetiştirmek için aslında yeterli zaman vardı. Ancak ne yazık ki uyuşturucu ilkokul yaşına düşmüş, alkollü içecek tüketimi toplumda artmış, nesiller maalesef daha da bozulmuştur. Bu da bize gösteriyor ki, eğitim her şeyin başıdır ve doğru bir planlama yapmamak çok büyük sıkıntıları beraberinde getirir.

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT

Bizler eğitimde ilk ders olarak 'Önce Ahlak ve Maneviyat' demediğimiz sürece, okul müdürlerimiz katledilmeye devam edecektir. Bizler kendi öz değerlerimize yönelik eğitim müfredatı hazırlamadığımız sürece, çocuklarımızdan büyüklerine karşı saygı beklememiz en basit ifadeyle büyük bir hayalden ibarettir. Bizler eğitim sistemimizi öğrenci merkezli yaptığımız sürece ne Öğretmen ne de Bilgi – Görgü – İlim saygıya layık görülmeyecektir. Söylediklerimiz kuru kuruya eleştiri değil, vicdanımızı sızlatan ve her vicdan sahibinin dert edindiği önemli başlıklardır.  Tabii ki yapılan birtakım uygulamalara da teşekkür etmemiz gerekir. İmam Hatiplerin orta kısımlarının açılması, bazı okulların proje okulu olmak sureti ile öğrencilerimizi “Değerler Eğitimi” konusunda bilinçlendirmesi teşekkür edilmesi gereken önemli hususlardandır. Ancak ülkemizde eğitimimiz bundan çok daha iyi durumda olabileceğini bildiğimizden dolayıdır bu serzenişlerimiz.Sözlerimizin sonunda tekraren şunu hatırlatmak isteriz ilk dersimiz daima “Önce Ahlak ve Maneviyat” olmalıdır. Millî Eğitim Bakanımız sayın Ziya Selçuk Bey'in eğitim öğretimi şahlandırma gayesiyle yapmış olduğu çalıştayların sayısının daha da arttırılması gerekmektedir. Ve bu çalıştaylar neticesinde eğitimimiz Önce Ahlak ve Maneviyat ilkesiyle planlanmalıdır. Tüm bu duygu ve düşünceler ile, 2018-2019 eğitim öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve milletimize hayırlar getirmesini dilerim.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.