"Eğitim Kurumuna Gece Yarısı Yapılan Uygulama Barbarca Bir Davranış"

"Eğitim Kurumuna Gece Yarısı Yapılan Uygulama Barbarca Bir Davranış"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından dün gece saatlerinde Zağnos Körfez Dershanesi'nin tabelalarının hiçbir mahkeme kararı olmadan yerinden indirilmesine tepki yağıyor. MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, bir eğitim kurumuna...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından dün gece saatlerinde Zağnos Körfez Dershanesi'nin tabelalarının hiçbir mahkeme kararı olmadan yerinden indirilmesine tepki yağıyor. MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, bir eğitim kurumuna gece yarısı yapılan bu uygulamayı barbarca bir davranış olarak niteledi. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, yapılan uygulamanın hukuksuz olduğunu belirterek, Türkiye'de ülkenin kuralsız bir kabile devleti gibi yönetildiğini söyledi. Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı Cengiz Çağlar Ayyıldız ise yapılanan uygulamanın hukuka aykırı olduğunu ve suç teşkil ettiğini vurguladı.

Balıkesir'de 1998 yılından beri faaliyet gösteren Zağnos Körfez Dershanesi'nin çarşı merkezde bulunan 7 katlı binasının iki ayrı cephesinde bulunan tabelalarının, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hiçbir mahkeme kararı olmaksızın yerinden indirilmesine siyasi parti temsilcileri ve STK'lardan tepki geldi.

Eski Kuyumcular Mahallesi Mekik Sokak üzerinde bulunan ve 16 yıldan beri aynı binada hizmet veren Zağnos Körfez Dershanesi'nin tabelaları Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 6 saat süren bir çalışmanın ardından yerinden söküldü. Vatandaşlar ve milletvekilleri bir eğitim kurumuna yapılanın tamamen hukuksuz olduğunu ifade etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKP hükümetinin şu anda ne hukuk ne de yasa tanıdığını söyledi. "Kendi yaptıkları hukuka bile güvenmiyorlar." diyen Havutça, "Tamamen Türkiye'de hukuk devletinin dışında bırakın kanun devletini, kuralsız bir kabile devleti gibi ülkeyi yönetiyorlar. Devletin her attığı adımın hukuksal bir dayanağının olması lazım. İdarenin attığı her adımda dayandığı geçerli hukuksal sebepler olması lazım. Yasalara göre resmi çalışan, yasal izinlerini almış, ruhsatını almış ve şuanda faaliyetini sürdüren bir özel kuruma gidip direk müdahale yapıyorsunuz. Hangi yasayla? Hangi kararla? Hangi hukuksal sebeplerle. Hiç önemli değil. Tamamen keyfi yasaları aşan açıkça yasalara göre suç işleyen böyle bir anlayış ve yapı var. Bunlardan hesap sorulacak mı? Elbette sorulacak, elbette sorulmalı. Hiç kimse kaynağını anayasadan ve yasalardan almayan bir devlet yetkisini kullanamaz. Aksi halde ortada hukuk kalmaz. Hukukun olmadığı yerde devlet olmaz. Burada yapılan tamamen bir algı operasyonu, kuruma karşı bir güvensizlik oluşturulması amaçlanmış. Bütün çaba bu yönde." dedi.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ise bir eğitim kurumuna gidip gece yarısı sebebi gerekçesi izah edilmeden yapılan bu uygulamayı barbarca bir davranış olarak gördüğünü vurguladı. Bulut, "Balıkesir'i dağ başı sandılar, Türkiye'yi de çiftlik sandılar. Cumhurbaşkanı böyle bir hukuksuzluğu toplantıda belediye başkanlarına emretti. Kiraya verilen yerlerin iptal edilmesini söyledi. 'Şunu yapın, bunu yapın' dedi. Adam haklı sizin camia suçlu. Adamlar paraları götürürken niye gördünüz? Ayakkabı kutularını neden buldunuz? Hırsızlığı neden ortaya çıkardınız? Siz suçlusunuz. Görmeseydiniz rüşvetleri, yakalamasaydınız yolsuzlukları, bunların götürmelerine, milleti soyup soğana çevirmelerine sessiz kalsaydınız 50 tane tabela taksaydınız, vergide vermeseydiniz, kira da ödemeseydiniz size kimse ses çıkarmazdı. Siz suçlusunuz, kabahatlisiniz. Doğru iş yaptınız. Bu ülkede yamuk iş yapan insanlar değerlendiriliyor. Bu ülkede hırsızlar itibar görüyor. Bu ülkede namussuzlar puan kazanıyor. Bu ülkede dürüst insanlar, görevini yapan insanlar, ekmeğinin peşinden koşan insanlar işte böyle muameleler görüyor." ifadelerini kullandı.

Sadece bir eğitim kurumunun tabelasını görüp diğerlerinin görülmemesinde kasıt gördüğünü belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanı'nı adaletli davranacak bir kişi olarak biliyorum. Dürüst davranacağını umuyorum. Umarım bu yanlışı düzeltir. Artık milletvekili değil ve Ankara'dan talimatla bu işleri yapacak kadar da onlara muhtaç değil. Vicdanıyla hareket edeceğini düşünüyorum. Yapılan hareketi kınıyorum."

BBP eski İl Başkanı Zekai Çakır, insanların huzur içerisinde çocuklarını yeni bir eğitim öğretim yılına hazırladığı bir günde mahkeme kararı olmadan hukuksuz bir şekilde böyle bir uygulama yapılmasının yanlış olduğunu ifade etti. Çakır, "Eğer kanuna uygun olmayan bir durum varsa, mahkemeye gidip çıkacak kararı beklemek lazım. Bu şekilde davranış hukuksuz ve hoş olmayan bir davranış Aslında bu durum karşısında fazlada söyleyecek bir şey bulamıyorum. Ortada bir hukuksuzluk ve yanlışlık var. Ancak birileri bu yanlışları uygulamaya devam ediyor." dedi.

Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı Cengiz Çağlar Ayyıldız, hukuk devleti ilkesinin hakim olduğu medeni ülkelerde kişileri ancak kesinleşmiş mahkeme kararlarının bağladığına dikkat çekti. Hiç bir mahkeme kararı olmaksızın eğitim kurumlarına ve kurumların eklentilerine yapılan eylemlerin hukuka aykırı olduğu gibi ayrıca suç teşkil ettiğinin altını çizdi. Ayyıldız, Balıkesir Zağnos Körfez Dershaneleri eğitim kurumlarında işlenen eylemlerin açıkça hak ihlali ve suç teşkil ettiğini belirterek, şöyle devam etti: "Ayrıca suç işlendiğine dair ihbar ve şikayet alan kolluk görevlilerinin hiç bir işlem yapmadan olay yerinden uzaklaşmaları da suç teşkil etmektedir. Kamu gücünü haksız ve hukuka aykırı şekilde işleyen idare bu eylemlerini yaparken dahi iş güvenliği kapsamında hiç bir tedbir almadan hareket etmiştir. Eylemleri gerçekleştirenler hakkında hukuk kuralları çerçevesinde gereğinin yapılacağından hiç bir endişemiz bulunmamaktadır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.