Eğitim Koçları'nın eğitimi devam ediyor

Eğitim Koçları'nın eğitimi devam ediyor

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak olarak katıldığı 'Ortaöğretim Öğretmenleri için Koçluk Metodolojisi' eğitim programının üçüncü ortaklar toplantısı Konya'da yapıldı

KOMEK tarafından hazırlanan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak olarak yer aldığı, 2011 yılında Brüksel tarafından kabul edilen ve Bulgaristan, Fransa, Slovenya ve Polonya'nın da katıldığı proje kapsamında pilot olarak seçilen Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerinden 23 öğretmene koçluk eğitimi verildi. Özellikle teknolojinin olumsuz kullanımıyla birlikte ergenlik döneminde öğrencilerin başarısındaki yaşanan düşüşü engellemek amcıyla başlatılan proje kapsamında eğitim alan öğretmenler rehberlikten farklı olarak koçluk metodolojisini kullanarak başarısızlığın önüne geçmeye çalışacak.
MİLLİ EĞİTİMDEN ULUSLARARASI BAŞARI
Avrupa ülkelerinden gelen uzman eğitimcilerin verdiği koçluk metodolojisi eğitiminin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük projenin KOMEK Projesi olduğunu belirtti. Projenin Brüksel tarafından 2011 yılında kabul edildiğini ve çalışmaların bir yıldır devam ettiğini belirten Büyük, “Okullarımızda rehber hocalar var. Eğitim koçları ise Avrupa'da olan bir kavram. Koçlar öğrencilerin başarılarını artırma adına çalışmalar yapıyor ve başarısızlıklarını ortadan kaldırmak için çözümler üretiyor. Pilot olarak seçilen merkez ilçelerimiz Meram, Karatay, ve Selçuklu'dan 23 öğretmenimiz eğitim aldı. Zamanla daha da genişletmeyi amaçlıyoruz. Eğitimde daha iyi noktaya gelme ve başarıyı artırma adına uygulanan projeler bunlar. Konya eğitimde bireysel başarıda çok iyi durumda ancak bu başarıyı kitlesel bir başarıya dönüştürmek istiyoruz. Sınırların yavaş yavaş ortadan kalktığı, bilgi paylaşımının hızlandığı günümüzde bu tür projelerle bu sürecin içinde yer almayı ve başarıyı artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Proje kapsamında daha önce de Konya'ya geldiğini belirten uzman eğitimcilerden Jonko Bushnyashki, “Her gelişimde bize gösterilen misafirperverliğe daha fazla hayranlık duyuyorum. Proje beş yıldır devam ediyor ve önümüzde bir yıl daha var. Öğretmenlerimize verdiğimiz Eğitim Koçluğu Metodolojisi eğitim devam ediyor. Proje kapsamında bütün üllkelerde yapılan eğitim faaliyetlerini inceledik. Çalışmalar güzel gidiyor. Konya'da böylesine ciddi çalışmalar yapan bir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olduğunu görmek bizleri memnun ediyor” ifadelerini kullandı.
YUNUS ALTINBEYAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.