Eğitim Gönüllüsü Çalışanlar Birlik Oldu, 100 Okulu İhya Etti

Eğitim Gönüllüsü Çalışanlar Birlik Oldu, 100 Okulu İhya Etti

Her ay gönüllerinden koptuğu miktarca bağış yapan Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt AŞ (Bursagaz) çalışanları tarafından kurulan Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir köy okulunu ziyaret.

Her ay gönüllerinden koptuğu miktarca bağış yapan Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt AŞ (Bursagaz) çalışanları tarafından kurulan Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir köy okulunu ziyaret ederek öğrencilere ayakkabı, tişört ve şapka hediye etti. Dernek Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, "Üç köy okulunu baştan aşağı yeniledik, 61 okula engelli öğrencilerin eğitim alabilmesi için özel sınıf düzenledik ve 40 okulda da bilgisayar ve fen laboratuvarı kurduk." dedi.

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından 2011 yılında baştan aşağı yenilenen Orhaneli Çöreler İlkokulu’nu ziyaret eden eğitim gönüllüleri, miniklerin hazırladığı gösterileri izledi. Gösterilerin ardından getirdikleri hediyeleri sınıflara taşıyan eğitim gönüllüleri, 38 mevcudu bulunan okulun tüm çocuklarına ayakkabı, tişört ve şapka hediye etti. Bayram sebebiyle mutlu olan çocukların neşesi hediyelerle birlikte katlandı. Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, "Şirket çalışanlarımız her ay maaşlarından bir miktar derneğimize bağışta bulunuyor. Şirketimiz de bağış miktarınca katkıda bulunuyor. Bugüne kadar 100 okulda değişik projeler uyguladık. Üç köy okulunu baştan aşağıya yeniledik. 61 okula özel eğitim sınıfı kurduk. 40 okula da bilgisayar ve fen labaravutarı kurduk. Mayıs ayı sonunda bir köy okulunu daha yenileyeceğiz. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz." diye konuştu.

Bursagaz Kurumsal İletişim Yöneticisi Dilek Kiper de şunları kaydetti: "Bugün aynı zamanda benim doğum günüm. Fakat doğum günümü burada hem eğitime destek olarak hem minikleri sevindirerek geçirmek istedim. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Çöreler Köyü’nde kutlamaktan mutluyuz. Bir nebze eğitime katkı da bulunuyorsak bu bizim için her şeyden önemli."

Çöreler Köyü Muhtarı Turan Argın, ana sınıfının da bulunduğu okulun 3 yıl önce eğitim gönüllüsü çalışalar tarafından baştan aşağıya yenilendiğini söyledi.

Okul önünde Bursagaz çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren minikler hep bir ağızdan ‘Yaşasın 23 Nisan’ diye bağırmayı da ihmal etmedi. Hediyeleri alan çocuklar da bayram günü hatırlanmaktan mutlu olduklarını söyledi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.