Eğitim çalışmaları meyvesini veriyor

Eğitim çalışmaları meyvesini veriyor

Karatay’da ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması faaliyetleri kapsamında yaklaşık 10 bin konutta gerçekleştirilen yüz yüze eğitim faaliyetleri meyvelerini vermeye başladı

Karatay’da ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması faaliyetleri kapsamında yaklaşık 10.000 konutta yüz yüze eğitim faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. İlçe genelinde yürütülen eğitim faaliyetleriyle geri dönüşüm atıklarının doğaya tekrar geri kazandırılması noktasında % 70-80 oranında bir bilinçlilik düzeyi oluşturuldu. Gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bir bilgi veren Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri "Her geçen gün daha da modern bir yapıya kavuşan Karatay’da evsel atıkların kaynağında ayrıştırılması ekonomik olarak değer taşıyan kağıt, karton, plastik, cam, metal gibi atıkların çöplerden ayrı bir şekilde toplanması ile birlikte 2017’nin ilk sekiz ayında 4.087.232 kg atık toplandı. Toplanan atıklar ile 6.750.496 kW enerjinin israf edilmesi önlendi ve 25.643 litre benzin tasarruf sağlandı" dedi.

PROJEYLE ÇEVRE BİLİNCİ GELİŞİYOR

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulama ile birlikte geri kazanım oranının her geçen gün arttığını söyledi. Başkan Mehmet Hançerli,  "Ekiplerimiz, değerlendirilebilir atıkları geri dönüşüme kazandırmak için harekete geçti. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimizin 10.000 konutta başlattığı geri dönüşüm eğitim çalışmaları, eko-sistemin çökmeden nesiller boyu devam etmesi için vazgeçilmez öneme sahiptir" ifadelerini kullandı.  Başkan Hançerli gerçekleştirilen projenin çevre bilincinin geliştirilmesinin yanı sıra evlerden daha fazla geri dönüştürülebilir atık toplanması ve enerji sarfiyatının da azaltılması şeklinde olacağına dikkat çekerek, atığın kaynağında ayrıştırılmasıyla geri dönüştürülen malzemenin kalitesinin de artacağını söyledi. Başkan Mehmet Hançerli yetkililer ile yüz yüze gerçekleşen geri dönüşüm eğitimlerinin konunun uzmanları tarafından yapıldığının altını çizerek; 10.000 konutta gerçekleştirilen projenin Konya'nın geleceği için önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.