Eğitim birinci öncelik

Eğitim birinci öncelik

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Konya Şubesi tarafından 10 Kasım’da düzenlenecek "7.Uluslararası Eğitim Konferansı"nda 4 kıtadan gelen konuşmacılar misafirlerin ufkunu açacak

Türkiye genelinde 9 ilde yapılacak Uluslararası Eğitim Konferansları’na yerli ve yabancı Müslüman ilim adamı ve temsilciler katılacak. Konya’da 10 Kasım Cuma günü saat 19:30’da Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu’nda yapılacak konferansta bu sene 3 yurt içi ve bir yurt içi konuşmacı öğretmen eğitimi, okul öncesi terbiye, sosyal medya ve eğitim gibi konuları ele alacak.

GENÇLER ESAS ALINIYOR

Konferans hakkında açıklama yapan ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, seçilen konuların eğitime büyük katkı sağlayacağını söyledi. Eğitimcilerin konferansı bir fırsat olarak görüp istifade etmeleri gerektiğini aktaran Aydın, “Seçtiğimiz konuların tamamı gençlerimiz ve onları yetiştirecek eğitimcilerimiz için belirlendi. Katılanların buradan alacakları büyük dersler var” dedi. Sosyal medya konusuna değinen Aydın, “Günümüzde sosyal medya insanı yetiştirmede, etkilenmede gençliğimizi ve neslimizi yetiştirmede dolayısıyla etki bakımından eğitimde birinci sırada. İnsanın yetişmesinde bu etkiyi olumlu mu olumsuz mu ya da ne kadar olumludur ne keder olumsuzdur konuları görüşülecek” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ANLATILACAK

Konferansın ana konuları içinde olan okul öncesi terbiye konusuna da değinen Aydın, “Günümüzde artık ailelerde anne ve baba her ikisi de çalıştığı için okul öncesi eğitimi ihmal edilen bir alan olarak görüyoruz. Sağlıklı ve özgüvenli bir neslin yetişmesi açısından okul öncesi terbiyeyi önemsiyoruz” şeklinde konuştu. Aydın, konferansta öğretmen yetiştirmenin de anlatılacağını belirterek şunları söyledi: “ Muallimden öğretmene konferansımızda öğretmenlerimizin aldığı eğitim konuşulacak. Öğretmen yetiştirme konusunda iki ana unsur vardır birincisi öğrencilerimize eğitim verecek öğretmenlerin yetişme tarzı ikincisi de bu öğretmenlerin uyguladığı programlar. Çünkü öğretmen nasıl bir eğitim alırsa öğrencilerine de öyle bir eğitim verir. Müfredat ne kadar kaliteli olursa öğrencilerin aldığı eğitim yine o derece kaliteli olur. Öğretmenlerimize vereceğimiz program yetişecek neslimizin ana unsurunu oluşturuyor.”

EĞİTİM İÇİN GELİYORLAR

ÖĞ-DER tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Eğitim Konferansları’nın Konya ayağına ise konuşmacı olarak Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Arshi Khan (Hindistan), eğitimci-yazar Rabia Brodbeck (İsviçre), Afyon Kocatepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Mücahit Gültekin ve Düzce Üniversitesi (DÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. William Davud (ABD) iştirak edecek. Ayrıca Uluslararası Eğitim Konferansları bu sene sırasıyla aşağıdaki illerde yapılacak: 2 Kasım Perşembe günü Sivas, 4 Kasım Cumartesi günü Elazığ, 6 Kasım Pazartesi günü Malatya, 8 Kasım Çarşamba günü Karaman, 10 Kasım Cuma günü Konya, 12 Kasım Pazar günü Denizli, 14 Kasım Salı günü Ankara , 16 Kasım Perşembe günü Kocaeli ve 19 Kasım Pazar günü İstanbul.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.