‘eğiticilere Eğitim’ Programı Sona Erdi

‘eğiticilere Eğitim’ Programı Sona Erdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ve ilçe belediyelerin kadın birimlerinde çalışan personele yönelik başlattığı “Eğiticilere Eğitim Programı” sona erdi. 10 gün süren eğitimin sertifika tören...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ve ilçe belediyelerin kadın birimlerinde çalışan personele yönelik başlattığı “Eğiticilere Eğitim Programı” sona erdi. 10 gün süren eğitimin sertifika töreninde konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak, sorunun kaynağının yanlış davranış kalıpları ve bakış açısı olduğunu belirterek, “Farkında olalım, haklarımızı bilelim, bu bilinci kadınlara dalga dalga yayalım” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, merkez ve ilçe belediyelerin kadın birimlerinde çalışan personele yönelik başlattığı “Eğiticilere Eğitim Programı”nı tamamladı. Belediyelerin kadın birimlerinde görev yapan kadın personellerde, toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı kadın bakış açısının gelişmesine katkı sunmak, şiddet, genel sağlığı koruyucu davranışlar konusunda kişisel ve mesleki gelişimlerini güçlendirmek amacıyla yapılan eğitimin ardından sertifika töreni düzenlendi. Sümerpark’taki sertifika törenine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Genel Sekreter Yardımcısı Rojda Balkaş, Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer ve kursiyerler katıldı.

“FARKINDA OLMAK GEREKİYOR”

Törende konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak, imkanların bu kadar arttığı bir toplum içerisinde kadınların toplam paydan aldıkları imkanların sınırlı ve küçük kaldığına dikkat çekerek, “O nedenle biz kadınlar önce bedenimizi, sonra haklarımızı tanımak, ret ve kabul ölçülerimizi belirlemek ve bu konuda kendi cins bilincimize varmak, farkında olmak gerekiyor. Birinci basamak bu” dedi.

“TOPLUMDA BİLİNÇ OLUŞTURULMALI”

Toplum içerisinde sadece kadınların haklarının farkına varmasının yetmediğini belirten Kışanak, toplumda bu konuda bir bilinç oluşturulması gerektiğini ancak bu konudaki sorumluluğun da kadınların üzerine yıkıldığını ifade etti. Kışanak, sorunun kadın haklarını kısıtlamaya yönelik davranış kalıplarının toplumda hakim olmasından kaynaklandığını ifade ederek, “Kadınlar sorunun kaynağı değil mağdurlarıdır. Sorunun kaynağı yanlış davranış kalıplarında ve kadına bakış açısındadır. Sizin değişmeniz gerekiyor. Biz haklarımızın farkına varıyoruz, haklarımızın peşine düşüyoruz. Yanlışlara hayır diyoruz. Sizde lütfen değişin” diye konuştu.

“KADINLARIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ ALMASI CİDDİ BİR KAZANIM”

Kışanak, kadınların aldığı eğitimle farkındalığı ve bilinci başka başka kadınlara ulaştırmak için yeni bir dalga yaratacağını ifade ederek, “Bir grup kadının ciddi bir Eğitici Eğitimi alması, ciddi bir cins bilincine varması, ciddi bir kazanım. Kadın sağlığı ve kadın hakları en temel haklardan biridir. Çünkü öncelikle bedenimizle ilgili farkındalığa varamazsak, kadın olmanın ne demek olduğunu bilemezsek ve buna yönelik müdahalelere hayır diyemezsek arkasından şiddet de geliyor, eve kapatmak da geliyor, işyerlerinde ayrımcılık da geliyor. Kadınları ötekileştiren ve giderek dar bir alana sıkıştıran bütün yanlışlar geliyor” ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından kadınlara sertifikalarını takdim eden Kışanak, tek tek kadınları tebrik ederek, başarılar diledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.