Egeli Madencilerin Başkanı Değişti

Egeli Madencilerin Başkanı Değişti

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB)’nde başkan değişti. Seçimli olağan genel kurulu dün yapıldı.

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB)’nde başkan değişti. Seçimli olağan genel kurulu dün yapıldı. Birlik üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği kurulda, 502 firma temsilcisi oy kullandı. İki listenin yarıştığı seçimde Mevlüt Kaya, 267 oy alarak birliğin yeni başkanı oldu. Mevcut Başkan Arslan Erdinç ise 215 oyda kaldı. Ayrıca toplantıda, birliğin 4 milyon 50 bin liralık tahmini gelir gider bütçesi, denk bütçeyle 2014 bütçesi karara bağlandı.

Erdinç’e karşı yarışan ve seçimi kazanan Kaya, yeni yönetim olarak "ben" yerine "biz" kültürünü benimseyeceklerini söyledi. Kanun ve yönetmeliklerin sektörün yararına olacak şekilde hazırlanması için çalışacaklarını belirterek, “Nitelikli projelerde yer alabilmek için mimarlar ve proje sahiplerine yönelik tanıtım toplantılarına ağırlık vereceğiz. Dünyada büyük projelere imza atmış mimarları ülkemize davet edeceğiz ve doğal taşlarımızı tanıtacağız.” dedi. EMİB Başkanı Kaya, Gaziemir ilçesinde yapılmakta olan yeni fuar alanında, mermer fuarı alanının adaletli olarak bütün sektör temsilcilerine tahsis edilmesi için gayret göstereceklerini de söyledi. Whatsapp, e-post, SMS, Android uygulamalar gibi günümüzün etkin iletişim modellerini kullanacaklarını, katma değer sağlayacak bütün girişimlere de destek olacaklarını vurguladı. Yurtdışındaki eğitimlere üyelerini göndereceklerini ifade eden Mevlüt Kaya, “İtalya gibi sektörümüzde gelişmiş ülkelerde, iş sahiplerine yönelik eğitimler organize edeceğiz. Küçük ölçekli firmalar için de teknik geziler düzenleyeceğiz. Amacımız, büyük küçük demeden sektörümüzün tüm çalışanlarına en iyi hizmeti vermektir.” şeklinde konuştu. Başkanlığı iki yıl sonra gençlere bırakacağını belirten Kaya, görevi devredeceği isim olarak Şener Bayyurt’u işaret etti.

Mevlüt Kaya’nın temsil ettiği İZ-KO Mermer Maden Mobilya Dekorasyon San. ve Tic. A.Ş. başkanlığındaki EMİB Yönetim Kurulu, şu firmalardan oluştu: Diperlit Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bayyurt Madencilik San.ve Dış Tic. Ltd.Şti., Burak Güngören-Alya İç ve Dış Ticaret, Çelikkol Petrol Mermer San. ve Tic. Ltd.Şti., Fonmersan Antik Mermer San.ve Tic. Ltd.Şti., Rentas Mermer Maden Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti., Özçınar Elektrik Malz.Maden San. ve Tic. Ltd.Şti., Alimoğlu Mermer Granit San. ve Tic. A.Ş., Özhan Mermer Mad. Haddecilik Nakliyat San ve Tic. Ltd.Şti., Dörtyol Mermer Maden Nak. İş Mak.Zir.Al.T.Tic.San. Ltd.Şti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.