Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan Hollanda’ya Çıkartma

Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan Hollanda’ya Çıkartma

Ege Bölgesi Sanayi Odası üyesi bir grup iş adamı Hollanda'yı ziyaret etti. Ülkedeki sanayi kuruluşlarını ziyaret eden Ege Bölgesi Sanayi Odası meclis üyesi Kosat Gürler başkanlığındaki heyet, Türk iş adamlarıyla da bir araya geldi. Heyet...

Ege Bölgesi Sanayi Odası üyesi bir grup iş adamı Hollanda'yı ziyaret etti. Ülkedeki sanayi kuruluşlarını ziyaret eden Ege Bölgesi Sanayi Odası meclis üyesi Kosat Gürler başkanlığındaki heyet, Türk iş adamlarıyla da bir araya geldi.

Heyet temaslarına Etten-Leur şehrinde Özgazi Holding bünyesinde faaliyet gösteren beyaz peynir üretim fabrikasını gezdi. Ayını zamanda Avrupa’nın en büyük, beyaz peynir üreticisi olan Özgazi HoldingYönetim Kurulu Başkanı Şerif Aktürk, heyete tecrübelerini aktardı.

GÜNDE 50 TON PEYNİR ÜRETİYORUZ

Özgazi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aktürk, Avrupa’nın en büyük beyaz peynir üreticisi olduklarını ifade etti. "İnsan eli değemeden günden 50 ton beyaz peynir üretiyoruz." diyen Aktürk, Avrupa’daki süper marketlerde görülen tanınmış markaların yüzde seksenin kendi üretimleri olduğunun altını çizdi. Türk işadamı Avrupa'nın dışında Amerika kıtasına üretim yaptıklarını aktardı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası heyeti temasları kapsamında Hollanda Türk İşadamları Derneği'ni(HOTİAD) ziyaret etti. Heyet, Holladan'da iş yapan Türk işadamlarıyla burada görüş alışverişinde bulundu.

HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, Türkiye'den gelen işadamlarına yardımcı olmak için ellerinden gelen bütün imkanları seferber etmeye hazır olduklarının altını çizdi.

Temaslarının çok verimli geçtiğini söyleyen Kosat Gürler, " Hollanda'da bulunan dünyanın en büyük kooperatifi olan Company'nın alt yapısını incelemek, sektörün Hollanda'da son halini, Türkiye'de ki eksikliklerimizi görmek amacı ile geldik. Burada bizi şaşırtan Hollanda ziyaretimizde şu oldu: Company kurulalı 150 yıl olmuş. Bizim Türkiye Cumhuriyeti kurulalı 90 küsur yıl oldu. Bizim sektörde eksiklerimiz gerçekten çok fazla. O eksiklerimizi tamamlamak için bu ziyaret çok verimli oldu. Süt üretimi çiftliklerini gezdik." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.