Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Efsane hırsızlık!

Efsane hırsızlık!

Uzunca bir süredir kampanya sarmalının içerisinden çıkamıyoruz. Durağanlaşan alışveriş sektörü piyasayı canlandırmak için çareyi bu kampanyalarda buldu.

****
Türkiye'nin önde gelen reklam ajanslarıda bu fırsatı kaçırmadı. Bu sebeple ünlü bir online alışveriş sitesinin birkaç yıldır yaptığı kampanya festivalini herkes yapar oldu.

****

Çünkü bu reklam ajansları ürettikleri stratejiyi diğer firmalarada pazarladı. Başarılı oldular ve bütün platformlar yaklaşık olarak 1 aydır çeşitli indirimlerle gündemden düşmedi.

****

İndirim adı altında satılan 10 üründen 9'u bence normal fiyatının bile üstündeydi. Nadiren uygun fiyatlı ürüne rastladım.

****

Ana konumuza dönmenin vakti geldi. Bunca kampanya bize ağır bedeller ödetecekti. Son anda paçayı kurtardık demek istiyorum ama net bir sonuç henüz yok.

****

Dün 455 bin kredi kartı bilgisinin çalındığı ve başka kaynaklara satıldığı duyuruldu. İlk başta söylenenlere inanmak istemesekte bu söylentiler üst düzey yetkililer tarafından onaylandı.

****

Kredi kartı bilgileri 28 Ekim ile 27 Kasım arasında dört farklı parça halinde sızdırılmış. Bu sızıntı Türkiye tarihinde gerçekleşen en büyük online güvenlik zafiyetleri arasında yer alacak.

KART BİLGİLERİ E-TİCARET SİTESİ ÜZERİNDEN ÇALINDI!

Evet kart bilgileri karşımıza özel özel kampanyalarla çıkan bir e-ticaret sitesi üzerinden çalınmış. Kampanya yapmadan önce müşterilerin güvenliğini sağlamayı kendinize dert edinseydiniz keşke.

****

Bankalar konuyla ilgili haberdar ve üzerinde çalışıyorlar. Risk durumunda kullanıcıların kartlarını iptal etmeleri söz konusu olabilir. Bencede en doğru olanı kartların derhal iptal edilmesi.

****

Bu tür olaylar ülkemizde nadiren yaşanıyor. Yani online güvenlikte aslında fena değiliz. Kampanya dönemlerinde ekstra güvenlik önlemi alınırsa bunca kişi mağdur olmaz.

Kalın sağlıcakla.


 


 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR