Efkan Ala: Almanya'nın bizi dinlemesi normal

Efkan Ala: Almanya'nın bizi dinlemesi normal

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Almanya Federal İstihbarat Servisi’nin ‘5 yıl’ süreyle Türkiye’yi dinlemesini ‘normal’ olarak karşıladıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala önceki akşam TGRT’te katıldığı programda gündemdeki iki konu ile ilgili birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.
Efkan Ala'dan ilginç 'heykel' ve 'dinleme' yorumu
 
Bakan Efkan Ala, Diyarbakır'da Lice PKK mezarlığına örgütün simge isimlerinden Mahsum Korkmaz’ın heykelinin yapılması ve kaldırılırken çıkan olaylarla ilgili basını suçladı. Ala’nın heykelin ham maddesi ile ilgili açıklamaları ise oldukça ilginç: “Mesela orada bir heykel, fiber glas maddeden yapılmış basit bir heykel yani. Basit bir heykeli servis eden yazan gazeteler bakın. Ertesi gün neler olmuş Türkiye'de. Vaveylayı koparanlar ve Türkiye'de bu sürecin baltalanmasındaki işbirliğine bakın. Onlar, eğer bu sorun devam ederse, oradan besleniyorlar.”
 
Almanya’nın dinlemesi normaldir
 
Bugün gaztesinde yer alan habere göre; Ala’nın bir diğer ilginç açıklaması ise Alman gizli servisi BND’nin Türkiye’yi dinlemesiyle ilgiliydi.Efkan Ala, Almanya Federal İstihbarat Servisi’nin ‘5 yıl’ süreyle Türkiye’yi dinlemesini ‘normal’ olarak karşıladıklarını söyledi. Sözlerini ‘ancak’ diye sürdüren Ala, "Bu dinlemeler kamuoyu önünde olmayacak, kamuoyu önüne yansımayacak şekilde olursa" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.