'Efendimiz'in Yapmış Olduğu En Büyük Yatırım İnsanadır'

'Efendimiz'in Yapmış Olduğu En Büyük Yatırım İnsanadır'

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, “Peygamberimiz'in Kutlu Hayatı” isimli bir seminer düzenlendi.

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, “Peygamberimiz'in Kutlu Hayatı” isimli bir seminer düzenlendi. Kırkağaç Genç İşadamları Derneği (KIGİAD) tarafından Özel Betül Koleji salonunda, Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlenen semineri, araştırmacı yazar Murat Erkol verdi. Çok sayıda davetlinin katıldığı seminerde, Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)’in 63 yıllık hayat–ı seniyyeleri anlatıldı.

Hz. Muhammed (SAV)'in doğumuyla başlayıp çocukluk, gençlik ve evlilik dönemlerini, peygamberliğin gelmesiyle ilk günlerin çileli hatıralarını, ilk Müslümanların ve Efendimiz'in yaşadıkları acı tatlı olayları ve fedakârlıkları anlatan Erkol, “Efendimiz (SAV)'in yapmış olduğu en büyük yatırım, insana ve müesseseye yapmış olduğu yatırımdı. Gençlere çok önem verirdi ve kendisi yetiştirirdi. Yetiştirdiği 18-19 yaşlarındaki birçok genç, yönetici ve komutan oldu. İslam'ın anlatılması için hicret edenlerin arasında yine gençlere önem veriyordu. Günümüzde de çok sayıda gencimiz, İslam'ı anlatabilmek için dünyanın dört bir tarafına hicret için gittiler. Allah onlardan ebeden razı olsun.” dedi.

KIGİAD Başkanı Süleyman Sezer ise, “Peygamberimiz (SAV), arkasında bir ümmet bıraktı ve işte biz o ümmetin fertleriyiz. Allah'ın huzuruna, Rasül’ünün yüzünü kara çıkarmayacak şekilde çıkmak hepimizin birinci görevi olmalıdır. Efendimiz'in hayatını konu alan seminerimize gelip salonumuzu hınca hınç dolduran herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Seminerden sonra Sezer, Murat Erkola çiçek verdi. Erkol ise çiçeği, yeni evlenen bir çifte hediye etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.