Edirne’nin İlk Bayan Otobüs Sürücüsü Direksiyon Başında

Edirne’nin İlk Bayan Otobüs Sürücüsü Direksiyon Başında

Edirne merkezde toplu ulaşım hizmeti veren otobüslerde ilk kez bir bayan sürücü direksiyon başına geçti. Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'nin (ETUS) ilk bayan sürücüsü göreve başladı. Şehirde her gün yüzlerce yolcu otobüsü trafiğe çıkışıyor....

Edirne merkezde toplu ulaşım hizmeti veren otobüslerde ilk kez bir bayan sürücü direksiyon başına geçti. Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'nin (ETUS) ilk bayan sürücüsü göreve başladı.

Şehirde her gün yüzlerce yolcu otobüsü trafiğe çıkışıyor. On binlerce yolcu erkek sürücüler tarafından taşınıyor. Bugünden itibaren ise yollarda bir bayan sürücü 'ben de varım' diyecek. Şehrin en yoğun güzergahı üzerinde yolcu taşıyacak bayan sürücü için Orduevi Kavşağı’nda bir program düzenlendi. Programa Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başta olmak üzere çok sayıda oda başkanı, belediye yetkileri katıldı.

Kalkış yerinden çıktıktan sonra orduevi kavşağına giren bayan sürücüye başkan tarafından bir çiçek takdim edildi. Bayanların da yoğun ilgi gösterdiği Sibel Pakarda, daha sonra yetkililerle birlikte şehir turu yaptı. İlk denemesinde yetkililerden tam puan alan Sibel Pakarda, yolcularını son durağa bıraktı. Yolculuğun sonunda başkan ve diğer yetkililer, bayan sürücüyü tebrik etti.

Toplu ulaşımda bir bayanın ilk kez göreve başlaması nedeniyle bir açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, otobüslerde ilk kez bir bayan sürücünün işe başladığını belirterek, hayatın her alanında var olan kadının bu alanda da olması gerektiğini ifade etti. Bir yerde erkek varsa kadının da olmasını gerektiğini vurgulayan Gürkan, "Savaşta, ekonomik sıkıntılarda, ev işlerinde kadın var. O zaman iş yaşamında niye kadın olmasın. Edirne bu işe öncülük etmeyecekse Türkiye’de ben başka ilin bu işe bu anlamda öncülük edebileceğini zannetmiyorum. Demokrasinin en güzel örneklerinin yaşandığı ilimizde bugün de toplumsal cinsiyet eşitliği anlamında bir ilki daha yaşıyoruz. Kadın sürücümüz işe başlıyor. Başarılar diliyorum kendisine. Kendisinin ETUS’u bir çiçek haline getireceğinden eminim." dedi.

Direksiyon usta öğreticisi olduğunu dile getiren Sibel Pakarda ise araç sürmeyi çok sevdiğini ve bu işte de görev yapmak istediğini kaydetti. İnsanların toplu ulaşım hizmetlerinde bir bayanı gördüğünde şaşırdığını anlatan Pakarda, "Kimse olaya alışık değil bir bayanın böyle bir işi yapmasından dolayı. Aileden gelen bir meslek, o yüzden yakınlarım normal karşıladı. Eşim, babam, hepimiz minibüsçüyüz." diye konuştu.

Başkan Gürkan’ın kendisine çiçek vermesinin ardından Sibel Pakarda, "Hepinizin desteğiyle burada olmaktan çok mutluyum. Çağdaş Edirne’nin çağdaş bayanı olarak hepinizden destek istiyorum. Hep beraber gitmek üzere…" ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.