Hüzeyme Yeşim Koçak

Hüzeyme Yeşim Koçak

Edebiyat Sesi

Edebiyat Sesi

Geçtiğimiz Cumartesi günü, bendeniz için oldukça anlamlı bir etkinlikte, Yazarlar Birliği’nin bahçesindeydik. Konyalı yazarlar olarak Sayın Zeki Oğuz ve benim hikâyeciliğim üzerinde duruldu. Vural Kaya arkadaşımız, yoğun bir gürültü kirliliğinde konuşmaya çalıştı. Fakat her şeye rağmen edebiyat sesinin galip geldiğini söyleyebilirim.
 Programın ilerleyen dakikalarında, yeniden yeşeren Çalı Dergisi’nin 101. sayısını sazlı sözlü, Anadolu ezgileri, şiirleri eşliğinde kutlamamız ise ayrı bir güzellikti. Sürekliliği sağlamak, bir geleneği devam ettirmek hiç şüphesiz önemlidir.
Roman ve denemelerim dışında, 100’ü aşkın yayınlanmış öykü ve beş öykü kitabım mevcut. Hiç kuşkusuz yazı dünyamız ve sesimizle ilgili farklı okumalar yorumlar yapıp, değişik eleştiriler getirenler olacak.
Kimi kendini bulur, kimi has halı kilim dokur; kimi de hariçten gazel okur. Zaten edebiyatın güzelliği de burada, o zengin çeşnide. Değişik düşünce ve algılara, seviyelere açıklığında.
Programı tertipleyen TYB’ye, katılan gönül dostlarına ve emeği için de şair Vural Kaya Bey’e teşekkürler ediyorum. Ne mutluyuz ki; söylenecek ve yazılacak çok şeyimiz var.
MAHALLE MEKTEBİ
Yeni, enerjik, genç isimlerle dolu, yüklü bir dergi Mahalle Mektebi. “Hayat, edebiyat” dergisi olarak tanımlıyor kendini.
Mahalle Mektebi için U. Kubilay Dündar “Cümle Kapılar Mahalleye Açılır” isimli yazısında “Dergi çıkartmanın göğe merdiven dayamak olduğunun farkındayız. Zamanın ve insanın ağrılı, çağın sancılı olduğu bir devirde sözden gayrı neyimiz var ki. ‘Akıl süsü dil, dil süsü sözdür. İnsanın süsü yüz, yüzün sözü gözdür. İnsan sözü dil dili ile söyler; sözü iyi olursa, yüzü parlar’ diyen bilgenin yolundayız.” diyor.
Başarılı olmasını ve yol açıklığını candan dilediğimiz Mahalle Mektebi’nin ilk sayısını şu imzalar oluşturuyor: Mehmet Uğurlu, U. Kubilay Dündar, Hasan Arslan, Atilla Yaramış, Fatih Özkafa, Köksal Alver, Ali Akar, M. Ali Köseoğlu, Guillaume Apolinaire, Osman Özbahçe, Zeliha Üstün, Mahmud Derviş, Hüzeyme Yeşim Koçak, Enes Sorgun, Abdullah Harmancı, Sümeyye Şeker, Murat Kapkıner, Burhan Sakallı, Muammer Ulutürk, Mahmut Sami Aldur, Aziz Karakuş, İbrahim Demirci, Duran Çetin, Sedat Cereci, Hüveyda Çoban, Mehmet Kahraman, Arif Burun, Necip Tosun, Esra Demirci, Pakize Erbay, Mücteba Atçelen, Seyyâh-ı Hâyran Ziyâ Çelebi, Nurettin Özel, Ahmet Aksoy, Alişan Demirci, Zafer Karakuş. İrtibat için:
Elektronik mektup: [email protected]; Tel: 0 332 342 52 82
"2.ULUSLARARASI SADREDDİN KONEVÎ SEMPOZYUMU
6-8 Ekim tarihleri arasında “2.Uluslararası Sadreddin Konevî Sempozyumu" Bera Otel-Konya’da gerçekleşti. Müstesna bir gönül adamını tanımamız ve anlamamız yönünde kıymetli bir adımdı.
Birbirinden değerli tebliğlerin verildiği, unutulmaz manevî bir atmosferde kalplerin serinlediği, böylesi güzel kültürel faaliyetlere, bilgelerin ışığına fevkalâde ihtiyacımız bulunmakta.
Sempozyumu düzenleyen Meram Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi (MEBKAM’ı), Belediye Başkanı Sayın Serdar Kalaycı’yı tebrik ediyoruz. Umarım, bir an evvel kitaplaştırılır ve istifadeye sunulur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüzeyme Yeşim Koçak Arşivi
SON YAZILAR