Edebiyat Fakültesinde mezuniyet sevinci

Edebiyat Fakültesinde mezuniyet sevinci

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı 2. Öğretim Bölümü öğrencileri 2018-2019 eğitim-öğretim mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı 2. Öğretim Bölümü öğrencileri 2018-2019 eğitim-öğretim mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, dekan yardımcıları, Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, “Aileleriniz, sizleri kolay kolay okutmuyorlar. Elbette ki kendi ikbal ve istiklaliniz için daha fazla çalışmanızı istiyoruz. Kardeşlerinizin, önünden lokmaları toplayarak sizi okutan ve buraya gönderen, sizler burada rahat okuyabilesiniz, bizler burada rahat çalışabilelim, diye siz yaşta toprağa giren şehitlerimiz için de günde yarım saat fazladan çalışmanızı istiyoruz. Anne ve babanıza, şehitlere, size bu imkânları sağlayan devlete ve millete bir borcunuz var. Bu borçların ve omuzlarınızdaki kadim tarihin farkında olarak eğitim hayatınız tamlamanızı arzu ediyoruz. Selçuk Üniversitesi Ailesi olarak, öğrencilerimizin gittikleri yerde etraflarını aydınlatan bireyler olmalarını arzu ediyoruz” diye konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut kendi yazdığı “Elif gibi…” şiirini de okudu. Duygularını dile getiren bölüm birincilerinden öğrenci İlhan Okşan Mırık, “Bundan 3 yıl önce Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü okumak için İstanbul’dan Konya’ya yollara düşmüşken, yanımda 3 çocuğumla birlikte bırakın, bölüm birincisi olmayı, okuldan mezun olabileceğimi düşünen insan yoktu. Öncelikle bana inan insanlara karşı beni mahcup etmeyen Allah’a ham ediyorum. Şuna inandım; emek, inanç ve sağlık olduğu sürece şartlar ne olursa olsun hayatın bir kenarında tutunabiliyorsunuz. Başta ailem olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KEPLER HAVAYA ATILDI

 Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün ise, “Işık saçan, sunan, aydınlatıcı bir bakış açısıyla karakterli bir kişilikle dolu olarak hayatınızı belli bir disiplin içinde sürdürmenizi temenni ediyorum” dedi. Çok sayıda öğrencinin diploma aldığı mezuniyet töreninde açılış konuşmalarının ardından şarkılar söylenerek şiirler okundu. Programda ayrıca öğrencilerin kendi hazırladıkları Konya tanıtım videosuna da yer verildi. Öğrenciler, sırasıyla öğretim üyelerinin elinden diplomalarını alarak hep birlikte keplerini havaya fırlattı ve mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Öğrenciler, mezun olmanın hüznünü ve sevincini yaşarken aileleri de onları yalnız bırakmadı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.