Ebolanın İlk Görüldüğü Köyde Yas Devam Ediyor

Ebolanın İlk Görüldüğü Köyde Yas Devam Ediyor

Ebola hastalığından oğlu, kızı ve eşini kaybeden Etienne Ouamouno, fotoğraflara bakarak onları anıyor. Henüz iki yaşına ulaşmadan ölen oğlu Emile’in, geçtiğimiz yıl yeniden hortlayan Ebola salgınından ölen ilk insan olduğu tahmin...

Ebola hastalığından oğlu, kızı ve eşini kaybeden Etienne Ouamouno, fotoğraflara bakarak onları anıyor. Henüz iki yaşına ulaşmadan ölen oğlu Emile’in, geçtiğimiz yıl yeniden hortlayan Ebola salgınından ölen ilk insan olduğu tahmin ediliyor.

Gine’deki küçük Meliandou köyü, hastalığın yayıldığı ilk yer olarak kayıtlarda yer alıyor. Ouamouno ailesinden köye yayılan virüs, kısa zamanda 21 kişinin ölümüne sebep olmuş. Burada çok sayıda çocuk ölmüş, ya da öksüz-yetim kalmış. Ailesinde hastalık belirtileri gördükten sonra çok sayıda kişi de evlerini terk etmiş.

Ebola hastalığı Gine’de hızla yayılsa da Meliandou köyünde Nisan ayından bu yana yeni vaka görülmedi. Köylülerin hastalığın belirtileri ve yayılmasının nasıl önleneceği konusunda bilinçlendirildiği kaydedildi.

Bu arada Dünya Sağlık Örgütü, toplam Ebola vakalarının sayısının 10 bini aştığını, ölü sayısının da 5 bine yaklaştığını açıkladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.