Ebola, Senegal'e Sıçradı

Ebola, Senegal'e Sıçradı

Senegal Sağlık Bakanı Awa Marie Coll Seck, Gineli bir öğrencide Ebola virüsü tespit ettiklerini söyledi. Bakan Seck, hastanın acilen başkent Dakar'daki bir hastanede karantinaya alındığını belirtti. Gine, Liberya, Sierre Leone ve Nijerya'dan...

Senegal Sağlık Bakanı Awa Marie Coll Seck, Gineli bir öğrencide Ebola virüsü tespit ettiklerini söyledi. Bakan Seck, hastanın acilen başkent Dakar'daki bir hastanede karantinaya alındığını belirtti.

Gine, Liberya, Sierre Leone ve Nijerya'dan sonra Senegal'e ulaşan virüs, Afrika'yı alarma geçirdi. Senegal virüsten korunmak için Gine ile sınırını kapatmış ve Liberya ve Sierre Leone'yle de hava ve deniz ulaşımını durdurmıuştu.

EBOLA HIZLA YAYILMAYA DEVAM EDİYOR

Batı Afrika sağlık bakanlıklarının verilerine göre, Sierre Leone, Gine, Liberya ve Nijerya'da Ebola'ya yakalanan 3 bin 69 kişiden, bin 552 kişi hayatını kaybetti. Tedavisi bulunamayan virüsün henüz Doğu Afrika ve Sahraaltı'nda görülmediği belirtildi.

Batı Afrika'da Şubat ayında patlak veren tarihin en büyük Ebola salgınında, vakaların yüzde 40'ının son 21 günde görülmesi yetkilileri harekete geçirdi. Ebola'ya yakalananların toplamda yüzde 52'si hayatını kaybederken oran Sierre Leone'de yüzde 42, Gine'de ise yüzde 66'yı buldu.

DEMOKRATİK KONGO’DA AYRI SALGIN

Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) yapılan açıklamada, Batı Afrika'dan ayrı olarak Demokratik Kongo'da da 26 Ağustos'da bir laboratuvarda yapılan testte Ebola virüsüne rastlandı.

Ebola'nın yayılmasını engellemek ve hastaları tedavi etmek için WHO ve partner kuruluşlar, Ebola tedavi merkezleri kurarken, bir yandan da laboratuvarın kapasitesinin geliştirilmesi, defin yöntemleri, toplumsal seferberlik ve etkileşimde uyulması gerekenler gibi konularda çalışmalar yapıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.