Ebay İle Paypal Yolları Ayırıyor

Ebay İle Paypal Yolları Ayırıyor

Dünyanın en büyük internet alışveriş sitelerinden EBay Inc., ödeme kolu olan PayPal ile 2015’te yollarını ayıracaklarını söyledi. California merkezli şirket tarafından yapılan açıklamada eBay ve PayPal’ın 2015’te bağımsız iki...

Dünyanın en büyük internet alışveriş sitelerinden EBay Inc., ödeme kolu olan PayPal ile 2015’te yollarını ayıracaklarını söyledi.

California merkezli şirket tarafından yapılan açıklamada eBay ve PayPal’ın 2015’te bağımsız iki şirket olacağı ifade edildi. Şirketlerin ayrılmasının gerek rekabet gerekse stratejik açıdan daha avantajlı olduğu belirtildi.

Şirketin CEO’su John Donahoe her iki şirketin karardan memnun olduğunu ifade etti. Donahoe, her iki şirketin pazarda daha esnek yeni iş fırsatları kollayabileceğini söyledi.

Ebay son 12 ayda yüzde 10 artışı ile 9,9 milyar dolar değerine ulaştı.

PayPal’da halihazırda 152 milyon adet kayıtlı hesap varç PayPal, geçtiğimiz 12 ayda gelirlerini yüzde 19 oranında arttırarak, yaklaşık 7,2 milyar dolara çıkardı. EBay, PayPal şirketini 2002 yılında 1,5 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.