Düzenli bakımı yapılmayan klimalara dikkat

Düzenli bakımı yapılmayan klimalara dikkat

Gün geçmiyor ki kötü bir haber almayasınız. İşte tamda bunu söylediğimiz bir günde Türkiye kötü bir haberle sarsıldı.

Değerli bilim adamımız Prof. Dr. Yusuf ERŞAHİN klimalardan bulaşan legionella bakterisinden dolayı akciğer rahatsızlığı geçirerek hayata veda etti.
Bir çoğumuzun bulunduğu ortamlarda klimalar yaşamımızın vazgeçilmez bir gerçeği oluverdi.
Hatırlarsanız daha bundan birkaç yıl öncesine kadar ayrıcalık ve lüks olarak nitelendirilen bu cihazlar artık standart olma yolunda hızla ilerlemekte. Yazın soğuk kışın ise sıcak bir aile bireyi gibi kabullendik bu makineleri. Ancak, nimetlerinin yanı sıra  külfetleriyle de karşı karşıya kaldık. Birde bizim toplum olarak bir alışkanlığımız var;  maalesef ürüne dünya kadar para öder,  alır ve kullanmaya başlarız.
Ama bu cihazın periyodik bakımları var. Sağlıklı çalışması açısından bunlar göz ardı ediliyor. “ısıtsın – soğutsun bize yeter” diyerek,  bakımsız klimaların mikrop yuvası olduğu gerçeğini göz ardı ederiz.
Düzenli bakımları yapılmayan klimaların yaydığı ve tıp literatürüne girmiş olan bir hastalığı vardır. ‘LEJYONER Hastalığı’ diğer bir adıyla da ‘Klima Hastalığı’…
Legionella;  pneumophila olarak adlandırılan bakterinin neden olduğu bir akciğer enfeksiyonudur. Halk arasında zatürre olarak bilinen bu hastalığa neden olan bakteri ilk olarak 1976 yılında Philadelphia’da bir otelde Amerikan Lejyonerlerinin toplantısına katılanlarda ortaya çıkan bir salgın sonucu keşfedilmiştir. Bu nedenle enfeksiyon, salgından etkilenenlerin anısına Lejyoner hastalığı olarak ve keşfedilen yeni bakteri de Legionella pneumophila olarak adlandırılmıştır.
Dolayısıyla bu bakterinin bakımı zamanla yapılmayan klimaların filtrelerinde ve eşanjörlerinde ki uygun oran olması nedeniyle ( nemli alan ) üreyip, yaşamaları kesinlikle uygun olup başta söz ettiğimiz zattürre dahil bir çok hastalığa zemin hazırlar.
LYKİA %100 Hijyenik  Klima Parfümleri;  ülkenin en ciddi ve kabul edilebilir. Üniversitesinin Mikrobiyoloji Laboratuarlarında test edilip kullanılmaya başlanılan LYKİA %100 Hijyenik Klima parfümleri, 1-3-5 ve 10 dakikadan sonra ortamdaki tüm mikropları etkisiz kıldığı üniversitenin mikrobiyoloji laboratuarlarında test edilip %100 etkili olduğu onaylanmıştır.
Burada üniversiteyi reklam engeli yüzünden açıkça yazamıyoruz ancak ilgilenenlerle bu raporu gönül rahatlığı ile paylaşabiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.