Düzeltme - Hakan Bilgin: Star Olmak Değil, Faydalı Olmak Önemli

Düzeltme - Hakan Bilgin: Star Olmak Değil, Faydalı Olmak Önemli

Sayın Abonemiz...Haberimizin başlığında Hakan Bilgin'in ismi sehven Haluk olarak yazılmıştır. Haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz. Saygılarımızla...Sinema ve dizi oyuncusu Hakan Bilgin, yaşamı, hayalleri ve yeni projeleri üzerine...

Sayın Abonemiz...

Haberimizin başlığında Hakan Bilgin'in ismi sehven Haluk olarak yazılmıştır. Haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz. Saygılarımızla...

Sinema ve dizi oyuncusu Hakan Bilgin, yaşamı, hayalleri ve yeni projeleri üzerine Kehkeşan Dergisi'ne özel açıklamalar yaptı. Küçük Ağa dizisinde oynayan ünlü oyuncu, star olmaktan ziyade insanlara faydalı olmanın önemine dikkat çekiyor.

Oyunculuğa küçük yaşta Zeki Alasya-Metin Akpınar skeçleri ile başlayan ve yakın çevresinden ilgi gören Küçük Ağa'nın 'Maho'su Hakan Bilgin, bugün usta olarak gördüğü Zeki Alasya ile aynı yapımda oynamanın büyük bir şans olduğunu ifade ediyor.

Hakan Bilgin, Karadenizli olduğu için bir dönem hep Karadenizli rollerinde oynadığından yakınıyor. Bilgin "Ben farklı bir rol oynadığım zaman kendimi daha iyi hissediyorum. Karadenizli olduğum için bana hep Karadenizliyi oynattılar. Şans eseri bir filmde kötü adamı oynadım. Daha sonra farklı bir rolde yer aldım. Şimdi de Urfalı bir karakteri oynuyorum." diyor.

Tercih edildiği roller için açıklamalar yapan başarılı oyuncu "Bizim kulvardaki oyuncular genelde başroldeki arkadaşları destekleyecek, hikayenin akışını aktarabilecek, daha eğlenceli bir şekilde yapımın izlenmesini sağlayabilecek lokomotif oyunculardır. Benim gibi böyle yaklaşık 20 oyuncu var aynı kulvarda. Bizi star rolünde oynatmazlar. Star olmak farklı bir şey. Aktörlüğü çok iyi bilen ama star olduğu için aktörlük yerine poz vermek, güzelliğine daha çok önem vermek zorunda kalan birçok arkadaşımız var. Bende öyle bir durum yok. Ben sadece inandırmak zorundayım, en önemli şey bu. Sonuçta televizyon reklamların arasına sıkıştırılmış programlardan oluşan bir aygıt. Biz insanlar daha çok reklam seyretsinler diye televizyon programları yapıyoruz. Bütün kanallar da bir ticarethane ve sanatsal kısmı daha sonra gelen bir sistem. Onun için insanlar riske girmek istemiyorlar." şeklinde duygularını dile getiriyor. "Hiçbir zaman tiyatroyu ya da diziyi mecbur kaldığım için yapmadım." diyen Bilgin, küçüklüğünden beri Metin Akpınar gibi olmanın hayallerini kurduğunu söylüyor.

Tiyatro izlememiş çocukları tiyatro ile buluşturmak için TOÇEV ile projeler yürüten başarılı oyuncu, "2000'li yıllarda TOÇEV'in çocuk tiyatrolarında oynamaya başladım. Köylere , kasabalara tiyatro götürdük. Bu vesileyle Türkiye'yi de tanıdım. Bu dönemde Türkiye'deki sorunları, sıkıntıları, Güneydoğu'daki krizi gördüm. 15 yıldır vakıfla birlikteyim. Şuan yönetim kurulu üyesiyim. Ben faydayı seven bir insanım, öyle boş oturarak aktörlük yapmaya çalışan biri değilim." açıklamasında bulunuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.