Osman Can

Osman Can

Duydum ve duygulandım….

Duydum ve duygulandım….

1989 yılındaki yerel seçimlerinde Refah Partisi olarak seçimlere girdik. Rahmetli Turgut Özal’ın o günkü Anavatan Partisi güçlü şatafatlı siyah arabalar rantçı kesim yanındaydı. Bu günkü gibi yazılı ve görsel medyada Refah Partisi’ne hiç yer vermiyorlardı. Bizler davasına inanmış kadrolar olarak videoları alarak ev ev dolaştık. Hatipleri dinlettik. İnanarak çalıştık. Rahmetli Erbakan Hocamın “inanç tekeden süt çıkarır” deyimiyle inandık ve çalıştık.

Anavatan Partili bir dostumuzla o günlerde konuşuyorduk. Dedim ki: Büyükşehir Belediyesini ve filan ilçeyi Refah Partisi olarak alırız dedim. O da bana: Anavatan Partisi’nin o günkü şatavat ve iktidar büyüsü ile alaylı bir ifade takınarak olmasa büyükşehir belediyesini ve üç merkez ilçeyi alın” dedi.

“Ben de inşallah alırız” dedim o günlere ait çok hatıralarımız var ama bu günlere gelelim. Bu yazıyı neden yazdım?

Bazı yazılı ve görsel medyada Saadet Partisi bayraklarının ve aday posterlerinin fütursuzca indirildiklerini izledim. Saadet Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mustafa Özkafa’nın 42KONYA Televizyonu’nda Kerem İŞKAN’ın tertip ettiği, Konya’da görev yapan bayan gazetecilerin sorulu cevaplı programını izledim. Yayın akışı çok iyiydi. Ben şahsen çok uzun yapılmış programları izlemem. Ama o gün yayının güzel olması hasebiyle 01:00’a kadar izledim. Yayının sonuna doğru bayan gazetecilerden bir tanesi bir soru sordu ki tabiri caizse film orda koptu. Bayan gazeteci Kezban Hanım bir soru yöneltti… Sayın başkan mevcut yönetimde ki eski arkadaşlarınıza bir kırgınlığınız varmı diyerek sorusunu yöneltti. Siz bunlardan kıdemliydiniz Milli Görüş mücadelesinde dedi. Sayın Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Özkafa şöyle cevap verdi. Sayın Başkan Tahir Akyürek ben belediye başkanı iken bizim il başkanımızdı. Sayın İl Başkanı Ahmet Sorgun beyde bürokrattı ama şimdi benim posterlerimi ve Saadet Partimizin bayraklarını indiriyorlar. İndiriyorlar deyince duygulandı; Sayın Özkafa ahde vefa diye bir şey var demek istedi. O anda ben evde izlerken bende duygulandım. Bir davaya inandın mı ömrünün sonuna kadar gider. Allah’ım bizleri ve Müslümanları doğru yoldan ayırmasın. Rahmetli Erbakan Hocam kendini geliştirdi. Lakin 40 sene boyunca düşüncelerini değiştirmedi. Allah herşeyi bilendir ve herşeye kadirdir; Allah’ın dediği olur. Seçimlerin ülkemize ve Konya’mıza hayırlar getirmesini dilerim. Saygı ve sevgilerimle…..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Osman Can Arşivi
SON YAZILAR