Düvenin sahibi aranıyor!

Düvenin sahibi aranıyor!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, hayvan pazarında bağlı olarak bulunan sahipsiz bir düvenin sahibini bulabilmek için zabıta ekipleri seferber oldu.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, hayvan pazarında bağlı olarak bulunan sahipsiz bir düvenin sahibini bulabilmek için zabıta ekipleri seferber oldu. Etraftaki çadırlarda kalan ailelerin çocukları da uzun süre bağlı olduğu yerde aç kaldığı anlaşılan düveyi beslemek üzere civardaki otları toplamak için adeta birbirleriyle yarıştı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Belediyesi’ne ait Soğla bölgesindeki hayvan pazarında, pazarın dağılmasının ardından bir besici sahipsiz duran bir düveyi görerek durumu polise haber verdi. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine harekete geçen Beyşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, pazarda bir padoğa bağlı sahipsiz bir düve ile karşılaştı. Sahibini arayan ancak bir türlü bulamayan zabıta ekipleri, başında beklediği düvenin bir ara bağlı olduğu ipini çözerek hareketlenmesi üzerine tutarak tekrar padoğa bağlamayı başardı. Uzun süre sahibi bulunamayınca unutulduğu ya da bırakıldığı düşünülen düveyi teslim etmek üzere Beyşehir Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na haber veren zabıta ekipleri, ilgililerin gelmesi üzerine tutanak tanzim ederek düveyi yediemin olarak görevlilere teslim etti.

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı görevlileri, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirdiği kulak küpesinden düvenin sahibini sorgulattı. Düvenin Seydişehir ilçesinde bir bayana ait olduğu tespit edilince, hırsızlık ihtimali üzerinde duran ve o yüzden pazarda bırakılmış olabileceğini düşünen Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı görevlileri, gerçek sahibinin 12 gün içerisinde gelmesi halinde düvenin sahibine teslim edileceğini, aksi takdirde mevzuat gereği açık artırmayla satışa çıkarılacağı bilgisini verdi.
Öte yandan, hayvan pazarında uzun süre aç kaldığı anlaşılan düveye, etraftaki çadırlarda kalan ailelerin çocukları sahip çıktı. Düveyle ilgili işlemleri merakla takip eden çocuklar, civardaki otlardan toplayarak aç kalan düvenin önüne bırakarak beslemeye çalıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.