Duvara asmalık kitap kapakları

Duvara asmalık kitap kapakları

Test kitaplarının kapakları artık “Kesin kazandıran sorular, muhakkak atandıran setler” yazıları veya yayın evinin reklamları yerine ülkemizin sanat değerlerinin resimleriyle süsleniyor.

Öğrenciler test kitaplarını kapaklarını duvarlarına asıyor. Ortaokul, lise, üniversite ve kamu personeli seçme sınavı gibi çeşitli sınavlar içir test kitabı alan öğrenciler şu günlerde farklı bir uygulama ile karşı karşıya. Test kitaplarının kapaklarında artık ülkemizin sanat değerlerinin resimleri yer alıyor. Bir yayın evinin, “Bıkmıştık klişelerden. Kesin kazandıran sorular, muhakkak atandıran setler, 15-20 dakikada hatim ettiren kitaplar, daha neler neler. Siz de bıkmadınız mı bu laflardan? Biz bıktık. Bıkkınlıkla bir risk aldık. Artık setlerimizi, bizi biz yapan değerlerimizin illüstrasyonlarıyla sunmaya karar verdik. Bu karar başlı başına bir emek demekti. Ayrıca bu topraklar, kapaklarımıza sığmayacak kadar fazla hikmetli insan yetiştirmişti. Bu zorluklara samimiyetimize güvenerek göğüs gerdik” diyerek hayata geçirdiği proje kapsamında test kitaplarının kapaklarında Kemal Sunal’dan Barış Manço’ya, Orhan Veli’den Kazancı Bedih’e, Yeşiyçam artistlerine kadar birçok ismin resmini görmek mevcut.

DUVARLARA ASIYORLAR

Yapılan uygulamadan öğrencilerin memnun olduğunu belirten sahaf Murat Akalın, öğrencilerin test kitaplarıyla işi bittikten sonra kapağını duvarlara astıklarını söyledi. Alışılmışın dışında bir uygulama olduğun belirten Akalın, “Normalde test kitaplarının kapaklarında yayınevlerinin reklamları ya da kitabın içeriğine yönelik yazılar yer alıyor. Ama bu uygulama ile test kitap kapakları da farklı bir anlam kazandı. Kitap almak için kitapçılarda dolaşan öğrenciler bu kapakları görünce bir durup bakıyor, kitabı inceliyor. Kitapla işi bittikten sonra kapağını atmayıp duvarına asan olduğunu bile duyduk. Tüm yayınevlerinin bu uygulamayı hayata geçirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.