Sabit Horasan

Sabit Horasan

Düşüş sürüyor

Düşüş sürüyor

Kazanmayı bırakın, beraberliğini bile düşünülemeyeceği, büyük kazanç olacağı bir maçtı.

Atiker Konyaspor’da futbol olarak düşüş sürüyor.

Ligin ikinci yarısına iki galibiyetle başlayan, Erzurumspor ve Antalyaspor maçlarında oynanan futbolla üst sıralar için şansını artıran, hatta taraftarlarına şampiyonluk sloganları bile attıran Konyaspor, Bursaspor maçıyla başlayarak düşüşe geçti .

Yeşil-beyazlılar futbol olarak zevk vermiyor, her ne kadar stada gelen taraftarlarına heyecan yaşatsa da eski Konyaspor yok 4 haftadır sahada. 

Ne oldu sorusu masaya yatırılmalı bence.

Kayseri maçında da gözlendiği gibi Atiker Konyaspor’da forvet arkasında oynayacak, pas atabilecek, forvet oyuncularına gol yollarını açabilecek bir futbolcunun eksikliği apaçık gözlendi Pazar günü.

Keşke devre arasında transfer tercihi sol bek Zuta ve orta sahada Ali Çamdalı için değil de forvet arkası oynayabilecek bir futbolcudan yana kullanılsaydı.

Zuta mı? Elinden geldiğince bir şeyler yapıyor. Sanırım Aykut hoca transfer yaptırmış olacak ki, Ahmetoviç gibi kendisinden bir türlü vaz geçemiyor. Oysa defansif kadar ofansif olarak da Ferhat daha yararlı olur kanısındayım.

***

 

Atiker Konyaspor, maça Jahoviç’in cezalı ve Yatabare’nin de sakat olması nedeniyle forvetsiz başladı dersek yanlış olmaz. Teknik adamlar zorunluluktan dolayı Miloseviç’i gol yollarında oynattılar. Tabi ki, yeterli verim alınamadı. İkinci yarıda oyuna giren Mücahit Can da süper ligde oynamaya hazır olmadığı için etkili olamadı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Konyaspor biraz daha iyiydi. Ama, ilerleyen dakikalarda konuk Kayserispor oyunda dengeyi kurarak Konyaspor yarı alanında daha çok görülmeye başladı. 

Kayserispor, önde basarak Konyaspor stoperlerini hataya zorladı. Bunda da başarılı oldu. Ali Turan-Filipoviç çifti çok hata yaptılar.

Maçın ilik yarasında Konyaspor’un çok net denebilecek bir pozisyonunu izlemedik. Buna karşılık Kayserispor iki kez gole yaklaştı. Konuk takım bunları değerlendiremeyince devre de başladığı gibi golsüz sona erdi.

***

 

İkinci yarıda Atiker Konyaspor zaman zaman etkili olmaya çalışsa da Kayserispor gol yollarında yine etkili olan taraftı.

Konyaspor defansını zorlayan sarı-kırmızılı takım Deniz ile bir gol bularak maçı kazanan taraf oldu.

Başta da dediğimiz gibi, Konyaspor kazanmasını bırakınız, beraberlik bile düşünülemezdi Pazar günkü maçta.

Atiker Konyaspor’a bir şeyler oldu.

Pas oyunu unutuldu mu, yoksa vaz mı geçildi? anlamıyorum.

Oysa, Konyaspor daha önce de bu kadro ile zevk veren ve sonuca giden bir futbol oynuyordu.

Konyaspor’un ligin ilk iki haftasındaki futbola dönmesi ve  kendisine yakışır futbol oynamasının çözümü teknik adamlarda. Umarım bu hafta Göztepe maçında tekrar eski Konyaspor’u izler futbolseverler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR