Duru Bulgur’dan aşçılık kampına destek

Duru Bulgur’dan aşçılık kampına destek

Duru Bulgur, 25 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (ASOMDER) tarafından Bolu Mengen’de düzenlenen 1. Ulusal Aşçılık Kampına destek verdi.

Duru Bulgur, 25 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde  Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (ASOMDER) tarafından  Bolu Mengen’de düzenlenen 1. Ulusal Aşçılık Kampına destek verdi. 35 üniversiteden aşçılık, gastronomi ve mutfak sanatları bölümü okuyan öğrenciler ve öğretim görevlileri de kampa katıldı.

1 hafta boyunca konusunda uzman ve Türkiye’nin en önemli şefleri tarafından, farklı konularda farklı mutfaklarda eğitim gören öğrenciler ve öğretim görevlileri, eğitim aldığı konularda da deneme yaparak, sunum tabakları hazırladı.

Eğitim konularından biri olan Bulgur ve Kinoa, Grand Hyatt Executive Sous Chef i Murat Dağlıoğlu ve Duru Bulgur Pazarlama ve Halkla İlişkiler Şefi Ayşe Sarımehmet tarafından anlatıldı ve klasik  tabbouleh, soğuk bulgur çorbası, yöresel bir lezzet olan bat gibi bulgur ve kinoa ile çeşitli yemekler yapıldı ve sunum tabakları hazırlandı.

Eğitimde, bulgurun ve buğdayın tarihi, bulgurun üretim şekli, bulgurun ticari olarak sektörde doğuşu gibi konulara değinilirken, eğitim sonunda da tüm katılımcılara Duru Bulgur tarafından hazırlanmış olan,  Tarihinden Tarifine Bulgur kitabı hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.