Duraktaki park trafiği kilitliyor

Duraktaki park trafiği kilitliyor

Tramvay hattı düzenlemesi ile birlikte eski Ordu Evi karşısına taşınan otobüs duraklarına park eden bilinçsiz sürücüler yüzünden otobüsler yol ortasında yolcu indiriyor. Vatandaşlar caydırıcı cezalar ile soruna çözüm istiyor.

Tramvay hattı yenileme çalışmaları ve yeni açılan Adliye hattı ile birlikte Alaeddin Caddesi Mevlana Caddesi kavşağında yeni düzenlemeye gidilmiş ve Saman Pazarı otobüslerinin durağı, Şelale Parkı önünden eski Ordu Evi karşısına taşınmıştı. Otobüs durağı tabelası ve asfalt üzerine yapılan kabartma ‘Otobüs durağı’ ibaresine rağmen duraklar adeta otoparkı andırıyor. Otobüs duraklarına park etmiş araçlar yüzünden otobüsler yol ortasında yolcu indiriyor. Yol ortasında duraklama yapan otobüsler yüzünden ise trafik tek şeride düşerek aksıyor. Bilinçsiz sürücülerin otobüs duraklarına park etmesi yüzünden şehrin en hareketli bulvarlarından birinde trafik felç oluyor.

CAYDIRICILIK İÇİN CEZA ŞART!

Otobüs durağına dönüştürülen bölgede halen park tabelası ve ücret tarifesi tabelaları dururken trafik denetleme ekiplerinin yetersiz denetimi ve kontrolsüzlük yüzünden duraklar günün her saati işgal altında. Vatandaşlar ise otobüs duraklarının işgalinin önlenmesi için cezai yaptırım uygulanmasının tek çözüm olduğunu ifade ediyor. İsmail Kızılkaya isimli vatandaş alışkanlıkların değiştirilmesinin zor olduğunu söyleyerek, “O bölgede eskiden belediye para ile park yaptırıyordu. Tabelalar olmasına rağmen, asfaltta kocaman otobüs durağı yazmasına rağmen vatandaş gidip yine oraya park ediyor. Bu alışkanlıkların değiştirilmesi ve durakların işgali yüzünden trafiğin kilitlenmemesi için durağa park yapanlara cezai işlem uygulanması gerekiyor. Öyle polisin ara sıra gelip bakmasıyla da olmuyor. Devamlı kontrol edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

img_5395.jpg

PEK ÇOK ŞEHİRDE UYGULANIYOR

Otobüs duraklarına park eden sürücülerin trafik akışını engellemesi akıllara dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan, son yıllarda da İstanbul Ankara gibi şerhlerde uygulanan toplu taşıma yolunu veya duraklarını ihlal edenlere Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kameraları ile ceza işlemi uygulanmasını konusunu gündeme getirdi. Otobüs durağına park eren sürücülere mobese kameraları vasıtasıyla cezai işlem uygulanmasının caydırıcılığı artıracağı düşünülüyor. Vatandaşlar sürücülerin trafiği aksatan hareketlerden kaçınmalarını ve yetkililerin otobüs duraklarına araç parkını engellemek için gerekli caydırıcı önlemleri almasını talep ediyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum