Durakta Baba-kızın Ölümüne Sebep Olan Alkollü Sürücü: Hatırlamıyorum

Durakta Baba-kızın Ölümüne Sebep Olan Alkollü Sürücü: Hatırlamıyorum

Bursa'da, geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen kazada kontrolden çıkarak otobüs durağında bekleyen Rasim Güngör (54) ile kızı üniversite öğrencisi Tunay Güngör'e(24) çarparak ölümüne sebep olan sürücü hakim karşısına çıktı....

Bursa'da, geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen kazada kontrolden çıkarak otobüs durağında bekleyen Rasim Güngör (54) ile kızı üniversite öğrencisi Tunay Güngör'e(24) çarparak ölümüne sebep olan sürücü hakim karşısına çıktı. Terminale gitmek için otobüs bekleyen baba kızın ölümüne sebep olmakla suçlanan sürücü Reşat Aydın, kazadan önce dört bira içtiğini belirterek, "Bir başka araç beni sıkıştırınca direksiyonu sağa kırdım, sonrasını hatırlamıyorum. Araç savrularak durağa girmiş ve iki kişiye çarpmış. İki kişinin ölümüne neden olduğum için pişmanım." dedi. Mahkeme, 2,5 aydır tutuklu bulunan sanık sürücünün tahliye talebini reddetti.

Geçtiğimiz 4 Ağustos günü Osmangazi ilçesi Yeni Yalova Yolu Panayır Köprüsü çıkışında gece 03.30'da meydana gelen kazada, Reşat Aydın (38) yönetimindeki 19 F 9838 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak önce kaldırıma, ardından otobüs durağına daldı. Kazada otomobil takla atarak durabildi. Bu esnada durakta bekleyen ve otomobilin altında kalan Rasim Güngör ile kızı Tunay Güngör olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Reşat Aydın ile araçta bulunan Fatih K. ise sıkıştıkları yerden itfaiye ekiplerince kurtarılarak 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. Kaza mahallinde otomobil içindeki bira şişeleri dikkat çekti. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan sürücü 165 promil alkollü çıktı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen sürücü tutuklanarak cezaevine konuldu.

'ALKOLLÜYDÜM AMA BİLİNCİM YERİNDEYDİ'

Kazayla ilgili Cumhuriyet savcısının iddianameyi tamamlamasıyla sürücü Reşat Aydın hakkında Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Bilinçli taksir ile ölüme sebebiyet vermek" suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına kazada ölen baba Rasim Güngör ve kızı Tunay Güngör’ün yakınları Yasin Güngör, Murat Güngör, Meryem Karataş, Leyla Güngör, Zenne Güngör, Rasim Güngör, sanığın en ağır ceza verilmesini istediklerini dile getirdi.

Mahkemede savunma yapan 3 çocuk babası Reşat Aydın ise şunları kaydetti: "Restoranda arkadaşlarım Fatih K. ve Yavuz ile birlikte alkol aldık. Dört tane bira içtim. Yalova’dan Mudanya’ya giderek sahil kenarında oturduk. Kent Meydanı'na kadar Yavuz’un kullandığı araba ile geldik. Yavuz, araçtan inince ben direksiyona geçtim. Yalova’ya doğru giderken, plakasını hatırlamadığım bir araç sıkıştırınca sağa direksiyonu kırdım. Araç, dönmeye başladı ve sağdaki kaldırıma çarptı. Kendimi kaybettim, hastanedeydim. Ölenlere ne şekilde nasıl çarptığımı hatırlamıyorum. Alkollüydün ama bilincim yerindeydi. Hızım 90-100 kilometre civarındaydı. Kazadan sonra Çekirge Devlet Hastanesi’ne gittim. Burada kimse ilgilenmeyince, Orhangazi Devlet Hastanesi’ne gittim. İki kişinin ölümüne neden olduğum için pişmanım."

EHLİYETİNE EL KONULMUŞ

Sanık sürücü Aydın, olay günü ehliyetinin üzerinde olmadığını, 'Alkollü araç kullanmak'tan Bursa’da trafik polislerince el konulduğunu söyledi. Mahmeke, sanık Reşat Aydın’ın tahliye tabelini geri çevirdi. Tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, görgü tanıkların dinlenmesine, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.