DUR DURAK YOK, ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

DUR DURAK YOK, ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, memleketi Rize'yi ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi, sporda da önemli mesafeler katettiğini söyledi

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, dur durak bilmiyor. Hayırlı olsun ziyaretlerinden fırsat buldukça Türkiye'de yapılan spor organizasyonlarına katılan ve müsabakaları yerinden izleyen Bakan Osman Aşkın Bak, hafta sonunu ise memleketi Rize'de geçirdi.  Spor Genel  Müdürü Mehmet Baykan'la birlikte Rize'ye giden bakan Bak,  Rize Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Reşat Kasap ile bir süre görüştü. Kasap, Bakan Bak'a Çaykur Rizespor forması hediye etti.

Bakan Bak, Ardeşen AK Parti ilçe teşkilatını da ziyaret ederek Ardeşen Belediyesi tarafından düzenlenen Sokak Basketbol Turnuvası'nın açılışına katıldı. Osman Aşkın Bak, burada yaptığı konuşmada, basketbolun önemini vurguladı.

310-006.jpg

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın Eylülde Türkiye'de yapılacağını ifade eden Bak, "Dolayısıyla bu ay ve önümüzdeki ay da basketbol konuşacağız. Biliyorsunuz daha önce de Dünya Kupası organize etmiştik. O zaman dünya ikincisi olmuştuk. Basketbolda Fenerbahçe Spor Kulübü'müz Avrupa şampiyonu oldu. Sinan Erdem'de büyük mücadele vererek şampiyon oldu." diye konuştu.

EN BÜYÜK ŞANSIMIZ CUMBURBAŞKANIMIZ

Basketbola önem verdiklerini ve sokaklarda yetişen yetenekli basketbolcuların keşfedilerek ilerlemesini istediklerini, her branşta yetenekli sporcuların ön plana çıkması için desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Bak, şunları söyledi:

"Bizim bir şansımız, sporcu ve sporu çok iyi bilen bir Cumhurbaşkanımız var. O da bu toprakların çocuğu. Yağmurun şehri Rize'nin çocuğu. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Bu görevi bize güvenerek tebliğ ettiler. Türk sporuna hizmet etmeye devam edeceğiz. Hedefimiz yeni şampiyonlar çıkarmak. Bize yeni şampiyonlar lazım. Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonları lazım. Bu şampiyonlar bu sahalardan çıkacak. Hedefimiz Türk bayrağını olimpiyatların zirvesine çıkarmak. İnşallah bu nesli birlikte yetiştireceğiz."

Konuşmanın ardından Bak, 51 kiloda Kick-Boks Türkiye Şampiyonu olan Gökhan Zorlu ve rafting şampiyonu sporculara madalyalarını takdim etti.

320.jpeg

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Bakan Bak, Pazar ilçesine geçerek Pazar Meydanı'nda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı, dava arkadaşı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Görev ve yükümlülüklerinin ağır olduğunu dile getiren Bak, "Biz bu toprakların çocuğuyuz. Çalışmayı severiz. Dur durak bilmeden çalışacağız. İnşallah hem Türk gençliğini hem Türk sporunu bugüne kadar yapılan yatırımlardan ve gelinen mesafelerden daha iyi noktalara taşıyacağız." diye konuştu.

Bak, Rize'nin özel bir yer olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a her zaman sahip çıktığının altını çizerek, "Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Dünya sana düşman olsa da Pazar senden yanadır, Rize senden yanadır, Türkiye senden yanadır." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bakan Bak, Selver Şeker'i kutladı

 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Samsun’da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan TSYD Konya'nın Milli Tekvandocusu Selver Şeker’i tebrik etti.Atatürk Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakalarda kadınlar +67 kilo finalinde Selver Şeker, İranlı Mouna Shiritazehgheshlagh ile karşılaştı. Milli tekvandocu, rakibini 15-9 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan Milli Tekvandocu Selver Şeker için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Osman Aşkın Bak tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi.

“İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanarak göğsümüzü kabartan ve bize tarif edilemez sevinç yaşatan Milli Sporcumuz Selver Şeker’i başarısından dolayı tebrik ederim. İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmemizde emeği geçen başta sporcumuz olmak üzere antrenörlerimizi ve  tekvando camiasını bize bu gururu yaşattıkları için gönülden kutlarım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.