“Dünya vatandaşlığının  altyapısı hazırlanıyor”

“Dünya vatandaşlığının altyapısı hazırlanıyor”

Turgutoğulları’nı anlattığı Selçuklu Salı Sohbetleri’nde koronavirüs’le ilgili çarpıcı açıklama yapan Dr. Mustafa Güçlü, “Korona ile dünya vatandaşlığına doğru gidişatın altyapısı hazırlanıyor” dedi

Turgutoğulları’nın tarih sahnesine ne zaman ve nasıl çıktıklarının bilinmediğini ve Dediği Sultan kaynaklı menkıbelerin olduğunu ifade eden Dr. Mustafa Güçlü, Türk milletinin tarih sahnesine Tur’un çocukları olarak çıktıklarını ve Turanîler dendiğini, Yafes’in soyundan geldiklerini söyledi.

Turgut’un “konaklanan veya oturulan yer” anlamına geldiğini ve Turgutlular’ın Kınık boyuna yakın bir aşiret olduğunu belirten Dr. Güçlü, Türkiye Selçuklu Devleti’nin tarih sahnesinden çekilmesiyle birlikte beylikler dönemi başladığını ve bu beylikler içerisinden Osmanlı Beyliği’nin Bizans’la uğraşması ve Batı’ya doğru fetihler yapmaya başlamasıyla güçlendiğini söyledi.

TEK DÜNYA VATANDAŞLIĞINA DOĞRU

Sohbetten sonra televizyonun topluma etkisi ve koronavirüs ile ilgili kendisine sorulan soruları da cevaplandıran Dr. Mustafa Güçlü, toplumun beslendiği kaynaklar arasında televizyonun başköşeye oturtulduğunu ve halkın “televizyonla yatıp televizyonla kalkar” duruma geldiğini belirterek “1994’de toplum ve bazı gruplar beyaz ekran kullanılarak manipüle edilmişti. Bosna Hersek’te savaş ve Sırp zulmü devam ederken o yıllarda bir gecede 1-2 televizyon kanalında Bosna ile ilgili yayınlar yapılarak ertesi gün gündüz kalabalık vatandaşlar Taksim Meydanında ellerinde Türk bayrağı ve parti bayraklarıyla miting meydanına toplandılar” dedi.

Dr. Güçlü, Koronavirüs ile ilgili soruya da şu cevabı verdi: “Ben Rotschild’lerin yaptığını düşünüyorum. Çünkü Rotschild ailesi tek dünya devleti fikrini ve Birleşmiş Milletler’i benimsemiş bir ailedir. Korona ile dünya vatandaşlığına doğru gidişatın altyapısı hazırlanıyor. Pek çok kararlar alınacak ve bu kararlar da BM aracılığıyla uygulamaya sokulmaya çalışılacak.”

SELÇUKLU SALI SOHBETLERİ ERTELENDİ

Dr. Mustafa Güçlü, sohbetin sonunda Konya Aydınlar Ocağı’nın sosyal ve kültürel etkinliklerinin, korona virüs tedbirleri çerçevesinde alınan İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gereği Nisan ayına kadar ertelendiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.