Dünya Rekoru İçin 15 Günde Hazırlanan Pano, Şiddetli Rüzgara 5 Saniye Dayandı

Dünya Rekoru İçin 15 Günde Hazırlanan Pano, Şiddetli Rüzgara 5 Saniye Dayandı

Ankara’da Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek için düzenlenen bir rekor denemesi rüzgarın azizliğine uğrayarak, hüsranla sonuçlandı. Yaklaşık 50 kişinin 15 günde inşa ettiği 120 metre uzunluğundaki pano birkaç saniye içerisinde yıkıldı....

Ankara’da Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek için düzenlenen bir rekor denemesi rüzgarın azizliğine uğrayarak, hüsranla sonuçlandı. Yaklaşık 50 kişinin 15 günde inşa ettiği 120 metre uzunluğundaki pano birkaç saniye içerisinde yıkıldı. Yıkılma anı kare kare fotoğraflara yansıdı.

‘En Çok Logoya Sahip İlan Panosu’ rekor denemesi için İstanbul yolu kenarında 120 metre uzunluğunda 15 metre boyunda dev bir pano hazırlandı. 15 gün boyunca yaklaşık 50 işçi pano için çalıştı, inşa etti. Guinness Rekorlar Kitabı hakemi bile davet edildi. Tam her şey bitmiş, panonun bulunduğu alana hakemin gelmesi beklenirken şiddetli rüzgara dayanmayan pano yerle bir oldu. 1800 metrekarelik dev pano bir uçtan bir uca kısa yaklaşık 5 saniyede yıkıldı. Panonun yıkılması üzerine Guinness Rekorlar Kitabı hakemi aranarak gelmemesi istendi ve denemenin ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. Organizatörler denemenin yeniden yapılacağını söyledi.

Daha önceki ‘En Çok Logoya Sahip İlan Panosu’ rekoru ise 100 metre uzunluk ve 10 metre yükseklikle Dubai’ye aitti. 15 metre boyunda ve 120 metre uzunluğundaki Türkiye denemesi için günlerce uğraşan organizatörler rüzgarın azizliğine uğradı. Pano yıkıldıktan sonra organizasyon firmasından bazı yetkililer gözyaşlarını tutamadı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.