Dünya Mevlana'ya koştu

Dünya Mevlana'ya koştu

Konya her gün binlerce misafir ağırlıyor. Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Konya'ya, yerli ve yabancı turistler gelmeye devam ediyor.

Konya her gün binlerce misafir ağırlıyor. Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Konya'ya, yerli ve yabancı turistler gelmeye devam ediyor. Gelen turistlerin büyük çoğunluğu törenlere katılmadan önce Mevlana Türbesini gezmeyi ihmal etmiyor. Mevlanayı anma törenlerinde bir hafta geride kaldı. Binlerce insana ev sahipliği yapan Konya, birbirinden farklı inanç ve düşüncedeki insanları, törenler münasebetiyle bu yıl da bir araya getirdi. Gelen turistler, törenlere katılmadan önce Mevlana Türbesini ziyaret etmeyi ihmal etmiyor. Rehberler eşliğinde Mevlana'yı tanıyan mevlevi kültürüne ait değerleri gören turistler, hayranlıklarını gizleyemiyor. Müzede Mevlana'nın el yazması kitapları, Mevlevi kıyafetleri ve müzik aletleri gibi tarihi materyaller, sakalı şerif ile mezarlar bir arada bulunuyor. İçinde Mevlana, ailesi kabirlerinin yanı sıra Mevlana dönemine ait, giyim eşyaları, müzik aletleri ve el yazmaları gibi tarihi kitapların bulunduğu Mevlana Müzesi'ni daha fazla yabancı turistler ziyaret ediyor.

ETKİLENMEMEK MÜMKÜN DEĞİL

Konya'ya gelip, Mevlana Müzesini ziyaret eden yabancı turistler, müzeye olan hayranlıklarını gizleyemediler. Mevlana müzesinin ve Konya'nın kendilerini etkilediğini belirten yabancı turistler, “Bu yıl Mevlana'yı anma törenleri münasebetiyle Konya'ya geldik. Her zaman duyardık. Gez dünyayı gör Konya'yı derlerdi. Acaba bu ne anlama geliyor diye düşünürdük. Fakat gelip bu değerleri gördükçe, binlerce insanı tek bir yerde toplama gücüne sahip bir değerin büyüklüğünü daha iyi anlayabildik. Her şey çok güzel. Burada her türden insanı görmek mümkün. Hepimiz çok mutluyuz. Törenleri büyük bir zevkle izliyoruz” dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum