Dünya Gıda Günü Yenimahalle’de Kutlandı

Dünya Gıda Günü Yenimahalle’de Kutlandı

Yenimahalle Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Aile Çiftçiliği Yılı” temalı program, Belediye Sosyal Tesisleri ve Pazar Yeri’nde gerçekleşti. Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın...

Yenimahalle Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Aile Çiftçiliği Yılı” temalı program, Belediye Sosyal Tesisleri ve Pazar Yeri’nde gerçekleşti.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde bu yıl 3. kez gerçekleşen etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu’nun yanı sıra FAO Türkiye Temsilcisi Yuriko Shoji, Ankara Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, belediye meclis üyeleri, Birleşmiş Milletlere bağlı kuruluş temsilcileri, gıda üreticileri, öğrenciler ve çok sayıda Yenimahalleli katıldı. Program Belediye önünden geleneksel Dünya Gıda Günü Yürüyüşü ile başladı.

Başkan Fethi Yaşar da Türkiye'nin tarımdan vazgeçecek bir ülke olmadığını, dünyada ve Türkiye'de gıda fiyatlarının gittikçe yükseldiğini, bunun da cezasını halkın çektiğini söyledi. Yaşar, "Hükümete ve bilim adamlarına sesleniyorum. Üretime destek verin, üreticiyi koruyun, güçlendirin, eğitim verin, insanlar aç uyumasın, açlıktan ölmesin" diye konuştu.

SİYASİ KARARLILIK VE SOSYAL KATILIM ÖNEMLİ

FAO Türkiye Temsilcisi Yuriko Shoji ise “Kaynaklara erişimleri kısıtlı olmasına rağmen aile çiftçileri dünyadaki gıda üretiminin yüzde 80’ini gerçekleştiriyor. Çoğu aile çiftçisi, özellikle geçimini aile çiftçiliğinde sağlayanların yüzde 70’i dünyanın gıda güvenliğinden yoksun, nüfusun yoğun olduğu kırsal bölgelerinde yaşıyor” dedi. Shoji, açlığa karşı verilen mücadeleyi kazanmak için siyasi bir kararlılık, bütünsel bir yaklaşım ve sosyal katılımın önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Etkinliklerde, yetersiz beslenme, açlık, gıda üretimi ve tüketimi ile ilgili konuların ele alındığı ve gıda tanımının yapıldığı birçok stant da yer aldı. Bu stantlarda vatandaşlara çeşitli gıda ürünlerinin besin değerleri hakkında bilgiler verildi ve ikramlarda bulunuldu. Stant açıp gıda gününe destek olan katılımcılara ise Yenimahalle Belediyesi tarafından sertifika verildi. Başkan Yaşar, FAO'nun düzenlediği "Aile Çiftçiliği" poster yarışmalarına katılan aralarında Suriyeli çocukların resimlerinin de yer aldığı resim sergisini de ziyaret etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.